Emocijām piesātinātā "Optibet" virslīgas spēlē "Liepāja" pirmdien atņēma punktus trešajā pozīcijā esošajai "Valmierai".

"Liepāja" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Valmieru", kurai uzvara bija nepieciešama, lai iegūtu drošākas pozīcijas turnīra tabulā.

Pirmais bīstamais sitiens 20.minūtē padevās Intaram Sarmim Stuglim, kurš soda laukumā pie bumbas tika pēc Raivja Jurkovska brāķa pretinieka apspēlēšanā. Aktivitāte uzbrukumā minūti vēlāk noslēdzās ar zaudētiem vārtiem, jo ar īsām un ātrām piespēlēm labā sitiena pozīcijā izvirzījās Aliuns Ndojē, panākot 1:0.

36.minūtē Jevegeņijs Berjozkins izniekoja labu sitienu no aptuveni 15 metriem, taču trīs minūtes vēlāk bumba jau vēlreiz nonāca liepājnieku vārtu tīklā. Īsi pirms tam tika konstatēts noteikumu pārkāpums, kā rezultātā vārtus neieskaitīja. Žiljēns Selestīns puslaika pēdējā minūtē no tuvas distances sita ar galvu, bet neprecīzi.

Neizšķirtu "Liepājai" ar realizētu "pendeli" jau kompensācijas laikā panāca Luiss Paulu Hilariu jeb Dodo. Viņš pie šādas iespējas tika, jo soda laukumā iepriekš teatrāli krita Artūrs Karašausks. Ar to mierā nebija Karašauska bijušais treneris un šobrīdējas "Valmieras" stūrmanis Tamazs Pertija, kurš, neraugoties uz kolēģu pūliņiem viņu apturēt, rāvās laukumā, lai epizodi pārspriestu ar Karašausku un Marko Šimiču.

Pēc Dodo precīzā sitiena pie abu komandu rezervistu soliņa notika asas diskusijas, taču brīdi vēlāk tiesnesis svilpa puslaika beigas.

Otrajā puslaikā abas komandas demonstrēja aktīvu spēli, apmainoties ar uzbrukumiem, kas gan rezultātu nedeva. 81.minūtē Ēriks Punculs izdarīja bīstamu sitienu pa vārtiem, bet Oleksandrs Ribka bija savā vietā. Minūti līdz spēles beigām Ndojē saņēma otro dzelteno kartīti, bet atlikušajā laikā mājinieki savu pārsvaru neizmantoja.

Šai spēlei bija jānotiek mēneša sākumā, taču Vidzemes komandā tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi valmierieši devās pašizolācijā.

Uzvara valmieriešiem ļautu iegūt piecu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju "Ventspili", bet šobrīd abas vienības šķir viena uzvara.

Šonedēļ paredzēts izspēlēt virslīgas atlikušās divas kārtas, taču vairākas komandas skāris Covid-19. Pēc RFS piektdienas zaudējuma titulu nodrošināja "Riga", taču vēl nav sadalītas pēdējā ceļazīme uz UEFA Eiropas konferenču līgu un oficiāli noskaidrojusies komanda, kas piedalīsies pārspēlēs, un vienība, kas pametīs virslīgu.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 25 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS. 41 punkts 25 cīņās ir "Valmierai", 38 punkti 25 mačos - "Ventspilij", 36 punkti - "Liepājai", bet 34 punkti 25 spēlēs - Jūrmalas "Spartakam". Tālāk ar 22 punktiem 25 spēlēs ir "Jelgava", 20 punktus iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!