Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Liepājā un Rēzeknē futbola infrastruktūras uzlabošanai plānots uzstādīt piepūšamās halles, kurās ar futbolu varēs nodarboties visos gadalaikos neatkarīgi no laika apstākļiem, portālam "Delfi" sacīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Ar abām pašvaldībām šobrīd ir konceptuāla vienošanās, bet oficiālu nodomu protokolu plānots parakstīt tuvākajā laikā. Liepājā slēgtā futbola halle tiek plānota stadiona "Olimpija" teritorijā, savukārt Rēzeknē tāda paredzēta pie pilsētas 5. vidusskolas. Liepājā halles futbola laukums paredzēts 110x74 metru izmērā, savukārt Rēzeknē laukums plānots 64x43 metru izmērā.

Šie ir pirmie projekti saistībā ar Latvijas futbola infrastruktūras attīstību 2021. līdz 2024. gadam. Pašreizējā iecere ir četru gadu laikā realizēt līdz septiņiem šāda veida projektiem.

Iepriekš LFF līdz pieteikšanās termiņa beigām dalībai slēgto futbola haļļu būvniecības programmā bija saņēmusi kopskaitā 21 pieteikumu no pašvaldībām un klubiem. Turpinājumā LFF valdes apstiprinātā programmas vērtēšanas komisija izvērsa pārrunas ar attiecīgajām pašvaldībām un klubiem, apzinot attiecīgo projektu realizēšanas iespējas no laika termiņa un finansējuma nodrošinājuma viedokļa.

"Tās būs piepūšamās halles. Federācija apmaksās šo "pūsli" un tā uzstādīšanu, bet pašvaldības segs pārējās izmaksas saistībā ar ierīkošanu un uzklās jaunu segumu. Šī piepūšamā halle būs visu laiku, tā nebūs tikai uz ziemas periodu," portālam "Delfi" teica Ļašenko.

Kā skaidroja Ļašenko, šo piepūšamo haļļu ražotāji neiesaka "izpūst" halli vasarā, jo tad samazinās garantijas laiks. Ja halle tiek uzturēta pēc visām instrukcijām, tad garantija esot ap 15 gadiem.

"Pagaidām vēl neesam vienojušies ar kompānijām, kas varētu veikt piepūšamo haļļu piegādi un uzstādīšanu. Izskatīsim piedāvājumus un izvēlēsimies Latvijas futbolam labāko piedāvājumu. Lielajam laukumam halle varētu maksāt ap 500 000 eiro, bet mazajam laukuma Rēzeknē – ap 150 000 eiro," turpina LFF prezidents.

Piepūšamās halles tiks uzstādītas tajās pašvaldībās, kuras apņemsies uzklāt arī jaunu futbola segumu, jo "nav jēga uz nolietota futbola laukuma uzklāt jaunu halli".

"Pagaidām virzāmies, lai noslēgtu nodomu protokolu ar abām pašvaldībām. Pēc līguma parakstīšanas jau varēsim runāt par konkrētiem nosacījumiem un termiņiem," piebilst Ļašenko.

Liepājas domē portālam "Delfi" skaidroja, ka pašvaldība šajā projektā plāno ieguldīt 350 000 eiro. Kā pastāstīja Liepājas pilsētas domes vicemērs Uldis Sesks, "mēs no Liepājas puses par šiem ieplānotajiem 350 000 eiro sakārtojam laukuma segumu, izveidojam ģērbtuves, ierīkojam apgaismojumu un veicam citas infrastruktūras uzlabošanas lietas, kas nepieciešams pilnvērtīgai darbībai".

Liepājas domē portālam "Delfi" vēl skaidroja, ka pilsēta nav atmetusi domu par futbola halles kā ēkas celtniecību, tomēr pagaidām nav nekur iezīmēts valdības plānotais atbalsts šādam projektam, tāpēc pagaidu variants uz pāris gadiem ir šī piepūšamā halle.

Pēc projekta īstenošanas piepūšamā halle tiks nodota olimpiskā centra "Liepāja" apsaimniekošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!