Foto: F64

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 20. kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" savā laukumā pārspēja "Metta" komandu un turnīra tabulā apsteidza Jūrmalas "Spartaku", pakāpdamies uz piekto vietu.

"Liepāja" savā laukumā pārspēja "Metta" ar rezultātu 3:0 (0:0). Vārtus guva Valerijs Habarčiks, Dodo un Mārtiņš Ķigurs.

Spēles 47. minūtē līdz tam reālākais vārtu gūšanas moments bija Raimondam Krollim. "Metta" rezultatīvākais vīrs pēc pagrieziena spēcīgi sita vārtu tālajā stūrī, taču bumba lidoja nedaudz garām vārtiem.

Ne no kā krita arī pirmie vārti mačā. Pēc rikošeta bumba iesprūda viesu aizsarga Lukmana Zakari kājās, un pirmais pie tās bija 46. minūtē laukumā nākušais Habarčiks, kurš atklāja spēles rezultātu.

Savukārt 60. minūtē bīstamu Ķigura sitienu atvairīja viesu vārtsargs Helmuts Saulītis, bet deviņas minūtes vēlāk viņš tikai ar acīm pavadīja vārtos ielidojušo bumbu. Pēc Artūra Karašauska stūra sitiena bumbu no soda laukuma tuvās puses tehniski tālāk pāradresēja Habarčiks, un Dodo akrobātiskā kritienā trieca to tālajā vārtu stūrī – rezultāts 2:0.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē savus trešos vārtus šajā sezonā pret Rīgas klubu guva Ķigurs, pretuzbrukumā izceldamies pēc teicamas Karašauska piespēles – 3:0.

Liepājnieki vasarā cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, pēc tam augustā trīs reizes spēlēja neizšķirti, bet līdz cīņai ar "Metta" vēju pilsētas futbolisti virslīgā bija svinējuši četras uzvaras pēc kārtas, šajos panākumos gūstot 15 vārtus. Tikmēr "Metta" iepriekšējā kārtā ar neizšķirtu pret Jūrmalas "Spartaku" pārtrauca četru zaudējumu sēriju, taču uzvaru rīdzinieki nav svinējuši kopš 11. augusta, kad uzveica pastarīti "Tukums 2000"/TSS.

"Liepājai" uzvara nepieciešama cīņā par pirmo četrinieku, kamēr "Metta" futbolistiem punkti vajadzīgi, lai izkļūtu no pārspēļu zonas.

Sakrāto brīdinājumu dēļ viesiem nevarēja palīdzēt uzreiz divi aizsargi – Rendijs Šibass un Frenklins.

"Liepājas" komanda lielas cerības liek uz Karašausku un Dodo – šie abi futbolisti pirms iepriekšējās spēles četros mačos pēc kārtas bija guvuši vārtus (latvietim – seši, brazīlietim – četri). Turpretī "Metta" rēķinās ar Kroļļa palīdzību – 18 gadus vecais uzbrucējs ar deviņiem vārtiem virslīgā ir rezultatīvākais pašmāju futbolists. Karašausks pēdējā mēnesī gandrīz viņu ir panācis, jo liepājnieka kontā ir astoņi precīzi sitieni.

Pirmajā aplī ar 3:0 uzvarēja "Liepāja", divus vārtus gūstot Ķiguram, bet otrajā aplī "Metta" revanšējās un bija pārāka ar 2:1.

Jau ziņots, ka svētdien "Riga" viesos ar 2:1 izrāva uzvaru pār Jūrmalas "Spartaku", bet čempionu tuvākā sekotāja RFS viesos izlaida no rokām uzvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Valmieru". Tāpat svētdien "Ventspils" mājās ar 2:0 pārspēja virslīgas debitanti "Tukums 2000"/TSS, bet "Jelgava" savā laukumā ar rezultātu 2:0 uzveica "Daugavpili".

Pēc 20 spēļu kārtām pirmo vietu turnīra tabulā ar 54 punktiem ieņem "Riga", kas par sešiem punktiem apsteidz RFS. 35 punkti ir "Valmierai", 30 punkti – "Ventspilij", 29 – "Liepājai", 28 –"Spartakam". Tālāk ar 18 punktiem ir "Jelgavai", bet pa 16 punktiem iekrājusi "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!