"Liepājas" un "Ventspils" komandas trešdien zaudēja punktus "Optibet" virslīgas čempionāta spēlēs pirms svētdien gaidāmā savstarpējā Latvijas kausa fināla.

Liepājnieki savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) atzina Jūrmalas "Spartaka" pārākumu, kūrortpilsētas komandai turnīra tabulā apsteidzot šodienas pretiniekus.

"Optibet" Latvijas virslīgas kopvērtējuma tabula

Spēles pirmajā puslaikā "Liepājas" pussargs Mārtiņš Ķigurs trāpīja pa vārtu pārliktni, taču veiksme bija pretinieku pusē, rezultātam nemainoties.

Otrā puslaika vidū, 68.minūtē, "Spartaks" izvirzījās vadībā. Pēc Samata Sarsenova sitiena burzmā vārtu priekšā bumba trāpīja pa Sejdinu Keitā un ielidoja mērķī.

"Liepājai" zaudētie punkti var iedragāt cerības uz Eirokausiem, gadījumā, ja neveiksme tiks piedzīvota arī kausa finālā. Savukārt "Spartaks" līdz ar uzvaru saglabāja cerības pacīnīties par ceļazīmi uz UEFA Eiropas Konferenču līgu.

Tikmēr "Ventspils" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Daugavpili".

Kopumā visa mača garumā laukumā norisinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet komandām ļoti pietrūka kvalitātes uzbrukumu noslēdzošajā fāzē. Lai gan savi vārtu gūšanas momenti bija abiem klubiem, bīstamu sitienu vārtu rāmī praktiski nebija. Mača pēdējās minūtēs iniciatīva piederēja FK "Ventspils", tomēr BFC "Daugavpils" bija vairāki ļoti bīstami pretuzbrukumi, kuri gan beidzās bez vārtu guvuma.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 66 punktiem 24 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 23 spēles. 39 punkti ir "Valmierai", 38 punkti - "Ventspilij", 34 punkti "Spartakam", bet 32 punkti - "Liepājai". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 20 punktus iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!