Bijušais Latvijas futbola virslīgas kluba "Ventspils" uzbrucējs Tosins Aijeguns par vienu no saviem mērķiem sauc Latvijas pilsonības iegūšanu, ziņo medijs "Sportacentrs.com".

Nigerijā dzimušais Tosins Aijeguns virslīgā pavadīja divarpus sezonas. No 2017. gada pavasara līdz 2019. gada septembrim viņš "Ventspils" rindās piedalījās 89 spēlēs un guva 35 vārtus, 2017. gadā palīdzot kurzemniekiem izcīnīt Latvijas kausu.

Šobrīd futbolists pārstāv Šveices augstākās līgas vienību "Zurich", uz kuru viņš pārgāja 2019. gada rudenī. Cīrihē viņš dzīvo kopā ar dzīvesbiedri, latvieti Kitiju, ar kuru viņš audzina gadu vecu meitu.

"Gandrīz katru reizi, kad mums ir garākas brīvdienas, ar Kitiju un meitu braucam uz Ventspili. Bijām tur, kad Andrea šovasar svinēja viena gada dzimšanas dienu. Toreiz ierados arī uz "Ventspils" maču, un cilvēki mani atpazina. Tas bija patīkami. Ventspils ir manas mājas," sarunā ar "Sportacentrs.com" klāsta Aijeguns.

Futbolists arī labprāt iegūtu Latvijas pilsonību, kas viņam varētu palīdzēt futbolista karjerā, kā arī ļaut pārstāvēt Latvijas futbola izlasi, min medijs.

"Esmu laimīgs, jo man ir ģimene. Viņi jau ir Latvijas pilsoņi, bet, ja par tādu kļūtu arī es, būtu piepildījies viens no maniem sapņiem," izsakās sportists, kurš minimāli pieprot gan latviešu, gan Latvijas futbola vidē dominējošo krievu valodu.

Pēdējais naturalizācijas gadījums Latvijas futbolā notika 2016. gadā, kad par īpašiem nopelniem valsts labā pilsonība tika piešķirta Argentīnā dzimušajam Kristianam Torresam. Pussargs šobrīd FK "Liepāja" sastāvā aizvada jau 13. sezonu Latvijas futbola virslīgā, kā arī ir apprecējis latvieti. Torress Latvijas futbola valstsvienības rindās aizvadījis septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!