"Optibet" futbola virslīgas kluba RFS uzbrucējs Činonso Ofors pēc 2020. gada sezonas pievienosies ASV augstākās futbola līgas (MLS) vienībai Čikāgas "Fire", ziņo abas komandas.

Čikāgas klubs informē, ka 20 gadus vecais nigērietis pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas klubam pievienosies uz 2021. gada sezonu, bet līgumsaistības paredz sadarbību līdz 2023. gadam. "Fire" vienībai būs tiesības sadarbību pagarināt līdz 2024. gadam.

"Esam priecīgi uzņemt Činonso "Fire" komandas ģimenē," izsakās kluba sporta direktors Georgs Heics. "Vienošanās ar viņu ir pēdējais piemērs mūsu apņēmībai sastāvu papildināt ar jauniem un daudzsološiem futbolistiem. Ticam, ka Činonso ar savām prasmēm papildinās mūsu uzbrūkošos spēlētājus, un būs komandas atslēgas futbolists."

ASV klubs par pāreju RFS klubam samaksājis 900 tūkstošus ASV dolāru (760 tūkstoši eiro), ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Činonso Ofors virslīgā spēlējis kopš 2019. gada vasaras. Ofors pagājušogad ieradās Latvijā, papildinot BFC "Daugavpils" vienību, kuras rindās 2019. un 2020. gada sezonās 23 spēlēs guva desmit vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt šī gada jūlijā viņš pārgāja uz galvaspilsētas vienību RFS. Šī transfēra summa bijusi starp 80 un 90 tūkstošiem eiro, zināms "Sportacentrs.com". Rīgas kluba labā Ofors 17 spēlēs sakrājis sešus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Šī ir trešā lielās nozīmes pāreja no kāda Latvijas kluba 2020. gada laikā. "Valmiera" FC septembra izskaņā vienojās par darījumu ar Vācijas bundeslīgas vienību "1. FC Koln", kas par 550 tūkstošiem eiro no vidzemniekiem izīrē nigērieti Toluvulasu Arokodari, ziņoja portāls "Delfi". Ķelnes klubam ir arī tiesības par 2,3 miljoniem eiro futbolistu iegādāties pilnībā.

Futbolistu transfēru pasaulē izcēlās arī Jūrmalas "Spartaks", kas Itālijas A sērijas komandai "Genoa" pārdeva Francijas futbolistu Gabrielu Šarpentjē. Kluba pārstāvji atteikušies publiski komentēt pārejas summu, bet Itālijas presē tā tika vērtēta no 1 līdz pat 1,5 miljoniem eiro.

Čikāgas klubs dibināts 1997. gadā, bet jau gadu vēlāk tas izcīnīja MLS kausu. "Fire" vienība spēlē "Soldier Field" stadionā, kura ietilpība ļauj spēles apmeklēt 61 500 līdzjutējiem.

Līdz šim tuvāko Latvijas futbola saistību ar MLS veidojis aizsargs Raivis Hščanovičs, kurš 2010. gadā kļuva par pirmo latvieti Ziemeļamerikas līgā. "Skonto" audzēknis pārstāvēja "Toronto" FC, kura rindās piedalījās 14 MLS čempionāta spēlēs, kā arī palīdzēja klubam izcīnīt Kanādas čempionu titulu.

Hščanovičs gāja laukumā arī trijos Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona futbola asociāciju konfederācijas (CONCACAF) Čempionu līgas mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!