Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja noraidījusi FK "Liepāja" un RFS komandu iesniegumus, atzīstot par samērīgu virslīgas čempionāta organizācijas komitejas iepriekš pieņemto lēmumu par abu komandu savstarpējā mača pārspēlēšanu 25. novembrī, vēsta LFF.

Jau vēstīts, 17. oktobrī aizvadīto spēli Liepājas "Daugavas" stadionā starp "Liepājas" un RFS vienībām aprāva problēmas ar mākslīgo apgaismojumu. Spēles 54. minūtē izdzisa trešdaļa no stadiona apgaismojuma. Komandas pēc maza pārtraukuma turpināja spēli, Mārtiņam Ķiguram ar precīzu sitienu izvirzot mājiniekus vadībā. Taču tad gaisma pilnībā izdzisa jau uz diviem stabiem.Latvijas Futbola federācija (LFF) vairākas dienas neziņoja par iespējamiem soļiem šajā jautājumā un 19. oktobrī pieņēma lēmumu maču pilnībā pārspēlēt.

"Liepāja" nebija mierā, ka RFS nepiekrita pabeigt maču nākamajā dienā un pameta stadionu, neskatoties uz LFF rekomendācijām aizvadīt atlikušo spēles daļu nākamās dienas rītā. Liepājnieki savā iesniegumā lūdza LFF Disciplinārlietu komiteju piešķirt RFS zaudējumu ar rezultātu 0:3 un uzlikt 700 eiro naudas sodu. RFS nepalika atbildi parādā, norādīja uz liepājnieku paviršībām spēlēs organizēšanā, uzsvēra, ka tai priekšā svarīga spēle Latvijas kausā un arī vēlējās, lai "Liepājai" tiek piespriests zaudējums ar 0:3 un naudas sods.

LFF Disciplinārlietu komiteja izvērstajā paziņojumā norādīja, ka tai nav pienākuma un juridiskā pamata vērtēt citus FK "Liepāja" un RFS iesniegumos norādītos argumentus. LFF Disciplinārlietu komitejas kompetencē neietilpst Virslīgas čempionāta organizācijas komitejas lēmuma pamatotības un tiesiskuma novērtēšana. LFF Disciplinārlietu komiteja atzīst, ka pie esošā nacionālā regulējuma, kas precīzi nedefinē LFF atbildīgo institūciju un komandu rīcību līdzīgos gadījumos, Virslīgas čempionāta organizācijas komitejas lēmums par mača pārspēlēšanu 25. novembrī konkrētajos apstākļos ir samērīgs ar abu komandu interesēm un nepārkāpj "Fair Play" principu.

LFF Disciplinārlietu komitejas lēmumu var pārsūdzēt LFF Apelāciju komitejā, ievērojot LFF Disciplinārā reglamenta 5.4. punktā noteikto apelācijas sūdzības iesniegšanas kārtību.

Šī lieta kļuva interesantāka, kad "Liepāja" un RFS neizspēlētā mača strīdā iesaistījās Latvijas čempione "Riga FC". "Riga" FC uzsvēra, ka šajā lietā iesaistījās, jo vēlas atklātu un godīgu spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!