Foto: F64

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS svētdien guva uzvaru 23.kārtas spēlē, turpinot pakaļdzīšanos "Riga" komandai.

RFS mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

RFS vadībā izvirzīja Tomislavs Šaričs, kurš pēc stūra sitiena saņēma Vitālija Jagodinska pāradresētu bumbu un ar galvu to raidīja vārtos, 18.minūtē panākot 1:0. Jelgavnieki jau pēc nospēlētās pusstundas palika desmit vīru sastāvā, jo par nesportisku rīcību sarkano kartīti saņēma Boriss Bogdaškins.

Otrā puslaika sākumā rīdzinieki vēlreiz ieraidīja bumbu viesu vārtos, taču aizmugures dēļ vārti netika ieskaitīti. Mača otrajā daļā galvaspilsētas klubs nespēja vēlreiz uzlauzt zemgaliešu vārtus, un mačs noslēdzās ar 1:0 RFS labā.

RFS pēdējoreiz zaudēja augusta beigās Belgradā Eiropas līgas kvalifikācijas mačā pret "Partizan". Kopš tā laika astoņās spēlēs RFS ir sešas uzvaras, pēdējās divas no tām svinot pret "Spartaku" (2:1) un "Riga" (3:2).

Jelgavnieki pēc četru nezaudētu spēļu sērijas aizvadīšanas virslīgā un Latvijas kausa izcīņā, trīsreiz atstājot laukumu kā uzvarētāji, pēdējos trīs mačus ir zaudējuši - iepriekš savā laukumā ar 0:2 atzīstot "Riga" pārākumu un Latvijas kausā pēcspēles sitienos piekāpjoties "Ventspilij". Izlašu pārtraukumā "Jelgava" šķīrās no septiņiem futbolistiem, kuru vidū bija arī šīs sezonas vienības labākais vārtu guvējs Jurijs Zaharkivs.

RFS nevarēja palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais Sedriks Kuadio.

Savstarpējās cīņās šosezon ar 1:0 un 4:0 pārāki ir bijuši rīdzinieki.

Jau ziņots, ka pirms tam turnīra līdere "Riga" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili", bet Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 1:0 (0:0) uzveica trešajā pozīcijā esošo "Valmieru".

Vēl svētdien "Liepājas" komanda divu Kurzemes komandu duelī viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja "Ventspili", bet "Tukums 2000"/TSS savā laukumā ar 3:1 (0:1) guva virsroku pār "Metta" komandu.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 63 punktiem 23 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 22 spēles. 39 punkti ir "Valmierai", 34 punkti - "Ventspilij", 32 punkti 21 spēlē - "Liepājai", bet 31 punkts - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 19 punktus iekrājusi "Daugavpils", par trim mazāk - "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!