Foto: RFS

Latvijas čempionvienība futbolā RFS šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē viesosies pie Somijas kluba Helsinku HJK.

Mačs "Bolt Arena" stadionā Helsinkos sāksies plkst.19. Tiešraidē to translēs kanāls "Best4Sport TV" un RFS kluba oficiālais "YouTube" kanāls.

Atbildes spēle paredzēta nākamajā otrdienā Slokas stadionā.

Kvalifikācijas otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Plzeņas "Viktoria" no Čehijas.

Abas komandas janvāra beigās Helsinkos aizvadīja pārbaudes maču pirms 2022. gada sezonas, un tajā ar 2:0 uzvarēja rīdzinieki.

RFS komandai šī ir ceturtā sezona uz Eiropas skatuves un pirmā valsts čempiones statusā. Pērn Viktora Moroza vadītā komanda aizkļuva līdz UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, kurā izrādīja cienīgu pretestību Beļģijas klubam "Gent".

Tikmēr Somijā 31 zelta medaļu izcīnījusī HJK komanda deviņdesmitajos gados spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, pirms septiņiem gadiem spēlēja UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, bet iepriekšējā sezonā bija Konferences līgas grupu sacensībās, kur divreiz uzvarēja Armēnijas klubu Erevānas "Alashkert", bet pa divām reizēm zaudēja Lincas LASK no Austrijas un Telavivas "Maccabi" no Izraēlas.

Pirms trīs gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā HJK komandu apturēja "Riga" (divu maču summā 3:3). Tāpat Helsinku futbolisti Eirokausos divreiz tikušies ar "Ventspili" un abas reizes uzvarējuši Kurzemes klubu.

Abas komandas nacionālajos čempionātos šobrīd atrodas otrajā pozīcijās un abās vienībās labākie vārtu guvēji ir serbu futbolisti. Rīdziniekiem tas ir Andrejs Iličs, bet pretiniekiem - Bojans Radulovičs.

UEFA Čempionu līgā pamatturnīra sasniegšanai jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un viena "play-off" kārta. Nepārvarot pirmo kārtu, komandas sezonu turpinās UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!