Foto: F64
"Riga" komanda svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas spēlē, turpinot bruģēt ceļu uz savu trešo titulu pēc kārtas.

Rīdzinieki savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili".

Spēles ievadā rīdzinieku vārtus apdraudēja Marko Regža, taču rezultātu vēlāk atklāja mājinieki. Mača 16.minūtē pēc stūra sitiena soda laukumā "otrajā stāvā" uzvarēja "Riga" kapteinis Stefans Paničs, kurš raidīja bumbu mērķī - 1:0.

Rīdzinieki vadībā nostiprinājās 67.minūtē, kad pēc Pedrinju piespēles soda laukumā precīzs ar galvu bija uz maiņu nākušais Kulē Mbombo.

"Riga" komandai līdz sezonas beigām palikušas piecas spēles. Tuvākā sekotāja RFS ir 12 punktu attālumā, taču vicelīderiem šobrīd ir divas spēles rezervē.

Vēl svētdienas pēcpusdienā Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja trešajā pozīcijā esošo "Valmieru".

Valmierā notikušajā spēlē vairāk iespēju gūt vārtus bija mājiniekiem, taču uzdevumu augstumos šoreiz bija jūrmalnieku vārtsargs Dāvis Ošs. Spēles rezultātu 60.minūtē atklāja "Spartaks", no tuvas distances precīzi sitot Kvadvo Asamoā.

Otrā puslaika turpinājumā valmierieši parūpējās par spraigiem momentiem pie "Spartaka" vārtiem, taču rezultātu izlīdzināt nespēja.

Jūrmalnieki, kas virslīgā nebija uzvarējuši teju divus mēnešus, pēc panākuma saglabā pretenzijas uz pirmo četrinieku, kas sezonas beigās varētu dot ceļazīmi uz Eirokausiem. Pirmais četrinieks šobrīd ir vienas uzvaras attālumā.

Jau ziņots, ka pirms tam "Liepājas" komanda divu Kurzemes komandu duelī viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja "Ventspili", bet "Tukums 2000"/TSS savā laukumā ar 3:1 (0:1) uzveica "Metta" komandu.

Kārtas noslēgumā plkst.18 RFS stadionā "Arkādija" uzņems "Jelgavu". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 63 punktiem 23 mačos ieņem "Riga", kas par 12 punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 21 spēli. 39 punkti ir "Valmierai", 34 punkti - "Ventspilij", 32 punkti 21 spēlē - "Liepājai", bet 31 punkts - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 19 punktus iekrājusi "Daugavpils", par trim mazāk - "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!