Latvijas futbola izlases pussargs Kristers Tobers un Gdaņskas "Lechia" ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes mačā guva uzvaru, tādējādi nodrošinot vietu nākamajā kārtā.

"Lechia" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Strumicas "Akademija Pandev" no Ziemeļmaķedonijas, divu spēļu summā gūstot panākumu ar 6:2.

Tobers laukumā bija visu maču.

Pirmajā puslaikā viesus vadībā izvirzīja Macejs Gajos, taču laukuma saimniekiem otrā puslaika ievadā izdevās panākt neizšķirtu, vārtus 57.minūtē gūstot Dimitaram Mitrovskim.

Uzvaru nesošos vārtus 82.minūtē guva Rafals Petrzaks.

Savukārt Kuopio "KuPS" izbraukumā bez Jāņa Ikaunieka sastāvā ar 0:0 (0:0) spēlēja bezvārtu neizšķirti ar Gori "Dila" vienību no Gruzijas, taču divu spēļu summā guva panākumu ar 2:0.

Vēl Andreja Cigaņika pārstāvētā "Dunajska Streda" no Slovākijas izbraukumā ar 3:0 (1:0) uzvarēja Ziemeļīrijas "Cliftonville", divu maču summā gūstot virsroku ar 5:1.

Cigaņiks nebija iekļauts komandas sastāvā šajā spēlē.

Pāru uzvarētāji iekļūs UEFA Eiropas Konferences līgas atlases otrajā kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona būs beigusies.

No Latvijas vienībām vietu otrajā kvalifikācijas kārtā jau nodrošinājusi "Valmiera", kura tajā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas komandas Tetovas "Škendija", kā arī "Liepāja" un "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!