Foto: Latvijas Futbola federācija

Otrdien, 13. oktobrī, Latvijas U-21 futbola izlase aizvadīja Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli. "Skonto" stadionā Rīgā ar rezultātu 1:4 tika atzīts grupas līderes Krievijas vienaudžu pārākums. Pēc spēles komentārus sniedza Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs un vienīgo vārtu autors Kristers Lūsiņš, ziņots Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā.

"Teikšu tā – mūsu komandai šī bija ļoti vērtīga pieredze. Pretī bija ļoti meistarīga komanda. Principā pirmais puslaiks bija labi nospēlēts. Jā, vairāk aizsargājāmies, bet bez izcilām vārtu gūšanas iespējām mūsu laukuma pusē. Otro puslaiku vāji iesākām – divas kļūdas, divi vārti. Pirms mača brīdināju puišus, ka pret šo pretinieku katra kļūda būs ļoti bīstama. Rezultāts varbūt ir paliels, taču man ļoti pozitīvi šķiet tas, ka guvām vārtus. Paldies visiem puišiem par darbu," norādīja A. Basovs.

Jautāts par būtiskākajām atšķirībām abu komandu spēlētājos, treneris norādīja, ka pirmais un svarīgākais ir līmeņi, kādos ikdienā futbolisti spēlē.

"Varam paskatīties, kur un kādos klubos spēlē Krievijas U-21 izlases spēlētāji un kur – mūsu futbolisti atrodas šodien. Mūsu puišiem jātiecas spēlēt spēcīgos klubos un to pamatsastāvos. Otrs aspekts – darbs ar bumbu. Proti, tehniskā meistrība un ātrums darbībās ar bumbu. Nevaru teikt, ka krievi dominēja, bet viņi visu laiku bija vismaz pussolīti priekšā, ātrāk pieņēma lēmumus, pareizākus lēmumus. Taču arī ar šādu komandu var spēlēt. Ar labu disciplīnu aizsardzībā un nekļūdīšanos var cīnīties pret šādu komandu," noteica treneris.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā jauniešiem atlikusi vairs tikai viena spēle – 13. novembrī izbraukumā pret Poliju.

"Mūsu komandā ir ļoti laba iekšējā konkurence. Spēlētāji, kuri mūsu komandā nāca laukumā, parādīja, ka viņi noteikti nav vājāki par sākumsastāva puišiem. Pret poļiem turpināsim spēlēt savā stilā. Galvenais uzdevums neielaist vārtus un mēģināt iesist pašiem," pirms novembra treniņnometnes norādīja mūsu komandas treneris.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva sākotnēji kandidātu sarakstā neiekļautais Kristers Lūsiņš. Tā kā iepriekšējā spēlē Bulgārijā pamatsastāva uzbrucējs Marko Regža nopelnīja noraidījumu un bija spiests izlaist maču ar Krieviju, izlases treneru korpuss papildus pieaicināja "Valmiera" FC komandas pussargu Kristeru Lūsiņu. Viņš savā debijas mačā U-21 izlasē spēlēja astoņas minūtes un izmantoja iespēju gūt vārtus.

"Protams, bija grūts mačs," neslēpa Lūsiņš. "Darījām, ko varējām. Atdevām visus spēkus, bet te ir redzams līmenis, uz kuru mums tiekties. Mums visiem jāprogresē. Pēdējās minūtēs aktīvāk gājām uz priekšu. Bija viens centrējums, iesitu ar galvu. Varbūt krievi jau sapratuši, ka uzvara rokā un samazināja apgriezienus – nezinu. Kuros futbola elementos mums jāprogresē, lai sasniegtu tādu pašu līmeni, kāds bija šodienas pretiniekiem? Domāju, ka visos."

Eiropas čempionāta atlases turnīra E grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 23 punktiem desmit spēlēs ieņem Krievija, 16 punkti astoņos dueļos ir Polijai, 14 punkti astoņās cīņās – Bulgārijai. 12 punkti desmit mačos ir Serbijai, igauņi deviņos dueļos iekrājuši piecus punktus, bet Latvijai četri punkti deviņās cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!