Foto: F64

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) lēmusi atļaut skatītājiem atgriezties tribīnēs, ievērojot katras valsts epidemoloģisko situāciju un rekomendācijas, vēsta UEFA.

Līdz ar UEFA paziņojumu, visticamāk, ar skatītāju klātbūtni Rīgā notiks nākamā Latvijas futbola izlases mājas spēle – 13. oktobrī UEFA Nāciju līgas D līgas pirmās grupas ietvaros pret Maltu. Ziņots, ka Latvijas futbola izlase oktobra pirmajā pusē aizvadīs trīs mačus, pirms mājas spēles pret Maltu viesos tiekoties pārbaudes mačā ar Melnkalni un UEFA Nāciju līgas ietvaros cīnoties viesos pret Fēru salām.

"Attiecībā uz Latvijas izlašu gaidāmajām mājas spēlēm plašāka informācija sekos pēc iepazīšanās ar UEFA lēmumu, iespēju izvērtēšanas un konsultācijām ar iesaistītajām pusēm," teikts Latvijas Futbola federācijas paziņojumā.

UEFA lēmumu par skatītāju atgriešanos tribīnēs pieņēma pēc aizvadītā UEFA Superkausa, kurā UEFA uzņēmās riskus un ļāva tribīnēs maču klātienē vērot noteiktam skaitam fanu, ievērojot distancēšanos.

"Tribīnēs drīkstēs atrasties maksimums 30% skatītāju no stadiona ietilpības un viesu līdzjutēji nedrīkstēs būt tribīnēs līdz nākamajiem paziņojumiem," teikts UEFA vēstījumā organizācijas mājaslapā internetā.

UEFA norāda, ka fanu ielaišana un līdzjutēju skaita regulēšana ir atkarīga no vietējiem ierobežojumiem, kas primāri jāņem vērā. Valstīs, kur skatītāju klātbūtne sporta sacensībās ir liegta, līdzjutēji nedrīkstēs apmeklēt spēles. Savukārt 30% līdzjutēju ir maksimums, bet valstīs, kur limits ir zemāks, jāievēro vietējie nosacījumi, skaidro UEFA. UEFA atgādina, ka tribīnēs tāpat jāievēro sociālā distancēšanās un jālieto aizsargmaskas.

"Lēmums ir pirmais saprātīgais solis, kas pirmajā vietā liek fanu veselību un respektē katras valsts likumus. Lai gan mums visiem ir viens kopīgs ienaidnieks Covid-19 veidā, katrā valstī ir citādāki ierobežojumi un citādāka situācija katrā brīdī," saka UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. "27 valstīs kontinentā ir atļauta fanu klātbūtne šādā vai tādā veidā. Šis lēmums ļaus īstenot saskaņotu pieeju katrai valstij atsevišķi, nevis katram turnīram meklēt atsevišķu pieeju, ko faniem dažreiz bija grūti saprast."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!