Foto: Optibet Virslīga

Pagājušās sezonas Latvijas otrā labākā futbola komanda "Valmiera" UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā spēlēs pret Ziemeļmaķedonijas klubu Tetovas "Shkendija" vai Erevānas "Ararat" no Armēnijas, noskaidrojās trešdien notikušajā izlozē.

"Valmiera" kvalifikācijas turnīru varēs sākt no otrās kārtas. Pirmajā kārtā "Shkendija" un "Ararat" izspēlēs savstarpēju dueli, un uzvarētājs divu maču summā spēkosies ar valmieriešiem.

Vidzemes klubs līdz šim Eirokausos startējis divreiz – ne pirms diviem gadiem, ne pērn tam neizdevās pārvarēt attiecīgi UEFA Eiropas līgas un Konferences līgas atlases pirmo kārtu.

Ar Latvijas klubiem vienīgā pieredze Eirokausos ir "Shkendija" komandai – pagājušajā sezonā Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tā divu spēļu summā ar 0:3 piekāpās "Riga" futbolistiem.

"Shkendija" pērn ceturto reizi kļuva par Ziemeļmaķedonijas čempioni, taču šajā pavasarī titulu nespēja aizstāvēt, turnīru noslēdzot vien trešajā vietā. Savukārt "Ararat" vienīgo reizi par Armēnijas labāko komandu kronēta 1993. gadā, bet pagājušo sezonu noslēdza ceturtajā vietā.

Konferences līgas atlasē piedalīsies arī "Liepāja" un "Riga", kas pirmajā kārtā tiksies attiecīgi ar "Gjilani" vienību no Kosovas un Ziemeļīrijas"Derry City". Liepājnieki, pārvarot pirmo kārtu, otrajā spēkosies ar pazīstamo Šveices klubu Bernes "Young Boys", kamēr rīdziniekiem pretī stātos Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas vai slovāku "Ružomberok".

Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtas spēles notiks 7. jūlijā, bet atbildes cīņas - 14. jūlijā. Liepājnieki pirmo spēli aizvadīs savā laukumā, kamēr "Riga" to darīs izbraukumā.

Savukārt atlases otrās kārtas spēles būs 21. jūlijā un 28. jūlijā. "Valmiera" pirmo maču aizvadīs savu skatītāju priekšā.

Pie lieliskas iespējas sasniegt Konferences līgas pamatturnīru pirmajā turnīra sezonā tika tieši "Riga" FC vienība. Galvaspilsētas komanda vispirms izstājās no UEFA Čempionu līgas atlases spēlēm, tad pārvarēja divas Konferences līgas kārtas, bet "play-off" spēlēs jeb soli pirms grupu turnīra piekāpās Gibraltāra komandai "Lincoln Red Imps".

Tāpat trešdien kļuva zināms, ka RFS, pārvarot UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā tiksies ar Čehijas labāko vienību Plzeņas "Viktoria". Jau ziņots, ka RFS atlases pirmajā kārtā tiksies ar Somijas čempioni HJK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!