"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā sestdien, 23. februārī, Latvijas klubu duelī pastarīte "Jēkabpils/SMScredit.lv" uzņēma "Liepāju".
Pirms spēles: "Jēkabpils/SMSCredit.lv" (1-21) – BK "Liepāja" (5-16)

Jēkabpilieši pirms dažām dienām izcīnīja sen gaidīto pirmo uzvaru, izbraukumā pieveicot "Valga/Valka" (7). Situāciju tabulā kardināli uzlabot vairs nav iespējams un izslēgšanas turnīrs faktiski vairs nav aizsniedzams, tomēr iespēja iepriecēt savus uzticamos atbalstītājus ir pietiekams stimuls, lai pamatturnīra pēdējās spēlēs jēkabpilieši aizvadītu ar pilniem apgriezieniem. Visu sezonu stabila vērtība bijis Jurijs Aleksejevs (vidēji spēlē 15 punkti un 9,9 atlēkušās bumbas), astoņās pēdējās spēlēs labu statistiku iekrājis Leons Gilmors (16,3+7,5atl.+3,3 piespēles). Pieredzējušajiem spēlētājiem stabils palīgs bijis 18 gadus vecais Rainers Hermanovskis (8+2,7 atl.).

BK "Liepāja" ar trešdien izcīnīto uzvaru pār "Valmiera Glass/VIA" (73:71) pietuvojās Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīra slieksnim. Lai tam tiktu pāri, vajadzīgas vēl vairākas uzvaras un komandas pēdējā laikā pastiprinātajam sastāvam šāds uzdevums ir pa spēkam. Aizsargs Džastins Džonsons joprojām ir visas līgas rezultatīvākais spēlētājs (22,1+4,2 piespēles), bet pie groziem vērā ņemams spēks ir Andrašs Kavašs (17,4 + 5,9) un Guntis Sīpoliņš (2 spēlēs 12,5+10).

"OlyBet" līga pēc šī mača turpināsies trešdien, 27. februārī, kad būs četras spēles.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas 5. un 6. aprīlī notiks Tallinā.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!