"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā svētdien, 10. februārī, LU uzņem "Valga-Valka/Maks&Moorits".

Spēles sākums pulksten 17:30.

Pirms spēles: "Latvijas Universitāte" (5-14) – "Valka/Valga" (5-14)

Pirmajā spēlē oktobrī "Latvijas Universitāte" izbraukumā pirmajā puslaikā kontrolēja spēles gaitu, bet otrajā no 36:17 ļāva mājiniekiem uzvarēt – 58:62.

Studentu uzvara Tallinā pār "Kalev/TLU" (88:84) tomēr nespēja pilnībā kompensēt sešus zaudējumus. Tuvākajā laikā aktualitāte – jānoturas Latvijas komandu sešniekā, lai otro gadu pēc kārtas varētu spēlēt Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā. Izteikti līderi bijuši Linards Jaunzems (17,8 un 7,6 atlēkušās) un Renārs Birkāns (14,4 un 5,3 piespēles).

Robežpilsētās komanda janvārī nodarīja pāri gan jūrmalniekiem (85:66), gan valmieriešiem (74:69), tomēr tai ir maz izredžu iekļūt izslēgšanas turnīros (arī Igaunijas čempionāta fināldaļā piedalīsies tikai sešas komandas). Par statistikas līderi izvirzījies Guntis Sīpoliņš (10,5 un 8,5 atlēkušās)

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!