"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā svētdien, 10. februārī, "Valmiera glass/ViA" uzņem Raplas "Avis Utilitas".

Spēles sākums pulksten 17:00.

"Valmiera Glass VIA" (7-14) – "AVIS Utilitas Rapla" (9-11)

Pirmajā aplī valmierieši Raplā zaudēja ar 88:100, salūstot tikai pēdējā ceturtdaļā.

"Valmiera Glass VIA" februāri sāka ar negaidītu uzvaru izbraukumā pār "Tartu Ulikool" (76:70). Ar vētrainu finiša spurtu vēl varētu pacīnīties par vietu OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas izslēgšanas turnīrā. Piezemētāks, taču ne mazāk svarīgs uzdevums – nosargāt vietu Latvijas komandu sešniekā, kas piedalīsies valsts čempionāta izšķirošajās cīņās. Turpinājumā papildināt uzvaru krājumu nebūs viegli – atlikušajos mačos jātiekas ar trim no četrām līdervienībām. Visā sezonas garumā izcēlušies Jānis Kaufmanis (19,9 punkti – 3. vieta līgā) un Edmunds Elksnis (13,4 un 4,4 piespēles).

Raplas komanda ar 3 uzvarām pēdējās piecās spēlēs uzlabojusi pozīcijas un izslēgšanas turnīra astoņnieks vairs nav aiz kalniem. Viss pašu rokās – atlikušajās spēlēs jātiekas ar daudziem tiešajiem konkurentiem. Labākā statistika ārzemniekiem – Hanters Mikelsons (14,5 un 7,4 atlēkušās bumbas) un Dominiks Hovkinss (14,3 un 6 piespēles).

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!