"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē piektdien, 1. martā, "Valmiera glass/ViA" tikās ar "Ventspili".
"Valmiera Glass VIA" (7-16) – BK "Ventspils" (22-1)

Valmierieši cīnās par tiesībām spēlēt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Pagaidām tuvākie konkurenti liepājnieki atpaliek par 2 uzvarām. Sezonas gaitā Jānim Kaufmanim vidēji spēlē 19,9 punkti, Edmundam Elksnim 13,3+4,1 piespēle.

Ventspilniekus katra uzvara tuvina 1. vietai pamatturnīrā, bet uzmanības fokusā pamazām izvirzās Eiropas kausa izcīņas astotdaļfināls (pirmā spēle ar "Karsiyaka" – trešdien, 6. martā Ventspilī). OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā produktīvākie bijuši Rihards Lomažs (12,9), Džonatans Arledžs 12,3+6 atl. un Māris Gulbis (11,3).

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!