"OlyBet" Latvijas – Igaunijas basketbola līgā sestdien, 16. martā, trīs spēles, no kurām viena tiešraidē būs vērojama portālā "Delfi".

Pulksten sāksies Kurzemes derbijs - "Ventspils" uzņems "Liepāju". Spēli tiešraidē varēs vērot portāla "Delfi" lasītāji, kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

Vēl sestdien pulksten "AVIS Utilitas Rapla" – BK "Ogre" un "Tartu Ulikool" – "Valga/Valka".

BK "Ventspils" (25-1) – BK "Liepāja" (7-19)


Ventspilniekiem vajadzīga uzvara, lai saglabātu līderpozīcijas. Liepājniekiem panākums nepieciešams, lai nostiprinātos Latvijas čempionāta dalībnieku sešniekā.

BK "Ventspils" tikko piedzīvoja sāpīgu izstāšanos no FIBA kausa izcīņas un var koncentrēties cīņai tikai vienā "frontē". OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā uzvarēts jau 25 spēlēs pēc kārtas. Deviņi spēlētāji vidēji mačā guvuši no 7,4 līdz 13,3 punktiem. Statistikā līderis ir Rihards Lomažs (13,3 punkti un 4,2 rezultatīvās piespēles).

Liepājnieki pirms trim dienām uzvarēja "būt vai nebūt" spēlē, pagarinājumā pieveicot "Kalev/TLU" (92:86). Izteikts līderis un visas līgas rezultatīvākais spēlētājs sezonas garumā bijis Džastins Džonsons (21,5 punkti un 4,3 piespēles). Andrašam Kavašam 17+5,4 atlēkušās.

"AVIS Utilitas Rapla" (12-14) – BK "Ogre" (16-10)


Raplas komanda 8. pozīcijā nejūtas komfortabli – uz papēžiem min Pērnavas komanda (11-15) un "Kalev/TLU" (11-15). "Ogrei" vajadzīga uzvara, lai nostiprinātos 4. vietā.

Ogrēnieši pirms nedēļas Liepājā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, pārliecinoši uzvarot mājiniekus ar 93:75. Statistikā līderi ir Edgars Lasenbergs (12,9+4,3 piespēles) un Kristaps Dārgais (12,8 un 8 atl.).

"Tartu Ulikool" (13-12) – "Valga/Valka" (6-18)


Tartu komanda ar uzvarām pēdējos mačos vēl var pakāpties līdz 5. vietai. "Valga/Valka" nevar būtiski uzlabot savas pozīcijas.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs "Final 4" turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!