"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā sestdien, 19. janvārī, Latvijas čempioni "Ventspils" savās mājās uzņēma igauņu vienību "Tal Tech".

Spēles sākums pulksten . Mačs no Kurzemes būs redzams ne tikai "Delfi.lv", bet arī "Best4Sport 2" kanālā, lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

Pirms spēles: "Ventspils" (16-1) – "TALTECH" (9-7)

Pirmā apļa spēlē sezonas sākumā Tallinā ventspilnieki uzvarēja ar 92:78.

BK "Ventspils" komanda OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā uzvarējusi jau 16 spēlēs pēc kārtas, un kļuvusi par galveno pretendenti uz pirmo vietu, tomēr vismaz līdz pēdējai kārtai nevar atļauties nevienu klupienu. Piedevām tikko atsvaidzinājusi izredzes Čempionu līgā, kur tuvākās spēles būs īpaši svarīgas. Šādā izaicinājumiem pilnā situācijā ventspilnieki spiesti cīnīties ierobežotiem spēkiem (tikko slimības dēļ nevarēja spēlēt Ronalds Zaķis). Līdz šim labākā statistika Rihardam Lomažam (vidēji spēlē 13 punkti).

"TALTECH" Veco gadu pabeidza ar trīs uzvarām, bet Jauno sāka ar diviem zaudējumiem (60 pret "Kalev/Cramo" un 86:94 pret "Tartu Ulikool"). Vieta labāko astoņniekā pagaidām šķietami stabila, bet vēl dažas neveiksmes pozīcijas var pamatīgi sašķobīt. Izaicinošs izbraukums uz Kurzemi – pēc spēles Ventspilī svētdien cīņa Liepājā. Komandas līderis ir līgas Decembra spēlētājs Tomass Rādiks (17 punkti un 5,4 atlēkušās bumbas). Gregoram Arbetam 12,6, Jānam Puidetam 12,2+7,3 atlēkušās.

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies svētdien, 20. janvārī, kad piedāvāsim vienu maču no Kurzemes - "Liepāja" uzņems "Tal Tech".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!