"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā sestdien Kurzemē noskaidrosies regulārās sezonas uzvarētāji - spēlē, kas noteiks vietu secību labāko trijniekā, "Ventspils" uzņem "Kalev/Cramo".

Latvijas un Igaunijas čempionu dueli tiešraidē varēs redzēt portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji. Pirms spēles no pulksten , pārtraukumā un pēc spēles piedāvāsim "Best4Sport TV" basketbola studiju.

BK "Ventspils" (26-1) – "Kalev/Cramo" (24-2)

Rezultāts noteiks ne tikai vietu kārtību pirmajā trijniekā OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīrā, bet arī Latvijas labāko komandu pozīcijas valsts čempionāta izslēgšanas turnīra tabulā.

"OLYBET" BASKETBOLA LĪGAS "FINAL FOUR" BIĻETES IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT

Ja uzvarēs Tallinas komanda (un, piedevām, "Kalev/Cramo" uzvarēs arī svētdien Liepājā), "lielais trijnieks" finišēs ar vienādu uzvaru skaitu, savstarpējās spēlēs katrai komandai būs pa 2 uzvarām un izšķiroša nozīme būs grozu starpībai. Visticamāk, 1. vietā būs "VEF Rīga" (ar "Ventspili" 89:90 un 59:61, ar Tallinas komandu 91:82 un 84:66; kopā 2-2 un +24). Savukārt 2. un 3. vietas liktenis būs atkarīgs no Ventspils spēles rezultāta, kas nofiksēs gūto un zaudēto punktu starpību ventspilniekiem un "Kalev/Cramo". Pirmajā mačā "Kalev/Cramo" pieveica BK "Ventspils" ar 97:85, tātad patlaban ventspilniekiem ir -9, "Kalev/Cramo" -15. Ja "Kalev/Cramo" uzvarēs ar 1-2 punktu starpību, vietu kārtība būs: VEF Rīga", BK "Ventspils", "Kalev/Cramo"; ja 3-39 punktu starpību, vietu kārtība būs: "VEF Rīga", "Kalev/Cramo", BK "Ventspils".

Latvijas un Igaunijas čempionvienību spēle septembra beigās ievadīja turnīru, un toreiz piedzīvotais zaudējums bijusi BK "Ventspils" vienīgā neveiksme turnīrā. Ventspilnieki nostabilizējuši sastāvu un cienīgi pabeiguši sezonu FIBA turnīros, tiekot pie iespējas koncentrēties cīņai tikai vienā frontē. Sezonas laikā stabilākie bijuši Rihards Lomažs (13,1 + 4,3 piespēles), Džonatans Arledžs (12,6 + 5,8 atlēkušās) un Māris Gulbis (11,5+4,3), bet atsevišķās spēlēs līderu lomu var uzņemties vismaz 9 spēlētāji.

"Kalev/Cramo" astoņās dienās jāaizvada piecas spēles divos turnīros – liels izaicinājums komandas prasmei sadalīt spēkus un neiekrist fiziskā vai emocionālā "bedrē". Pēc pagājušajā svētdienā piedzīvotā zaudējuma VTB Vienotās līgas spēlē ar "Himki" (85:96) Valgā un Rīgā pret "Latvijas Universitāti" tika izcīnītas pārliecinošas uzvaras. Līdz šim Arnetam Multrijam vidēji spēlē 14,2 punkti un 5,4 atlēkušās bumbas, Regijam Linčam 13,5+6 atl.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī. Piektdien, 5. aprīlī, notiks pusfināla spēles, sestdien, 6. aprīlī, cīņas par 3. vietu un finālspēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!