"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē otrdien, 14. maijā, "VEF Rīga" uzņem "Ventspils" komandu.

Spēli tiešraidē var redzēt portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

Pirms spēles pulksten , pārtraukumā un pēc spēles varēs redzēt "Best4sport TV" basketbola ekspertu studiju.

"OlyBet" LBL finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 vadībā ir "VEF Rīga", turklāt visos finālmačos uzvaras svinējuši viesi. Pirmajā spēlē 81:75 uzvarēja "VEF Rīga", otrajā – ar 80:71 pārāki bija ventspilnieki, bet trešajā spēlē Ventspilī atkal uzvarēja "VEF Rīga" – 81:77. Piektā spēle 17. maijā Ventspilī. Turpmāko iespējamo spēļu grafiks: 19. maijā "Arēnā Rīga" un 21. maijā Ventspilī.

Ceturtajā spēlē augstāka likme ir ventspilniekiem. Līdz šim Latvijas čempionāta finālsērijās tikai vienreiz komandai izdevies atspēlēties no rezultāta 1:3 (1995. gada pavasarī to izdarīja "SWH/Brocēni"). Vēsturiskā statistika gan negarantē notikumu atkārtošanos, tomēr uzvara būtiski palielinātu pamatturnīra uzvarētāju un OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas čempionu izredzes izcīnīt vēl vienu titulu.

Finālsērijas līdzšinējā gaita atgādina, ka Latvijā sava laukuma priekšrocības ir visai nosacītas, jo pirmajos trijos mačos uzvarējuši viesi. Šādam sižetam ir arī racionāls izskaidrojums – virsroku allaž guvusi komanda, kura bijusi pārāka cīņā pie groziem. Visticamāk, tieši soda laukumos būs meklējama uzvaras atslēga arī ceturtajā mačā. Pagaidām Rīgas komandas "garais gals" bijis jaudīgāks un stabilāks, nekā pretiniekiem – ja "Ventspils" šai ziņā nezulabos sniegumu, ar ārējās līnijas pūlēm vien varētu nepietikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!