Pērnā gada nogalē "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgu satricināja igauņu čempionu "Kalev/Cramo" amerikāņu viesspēlētāja Šavona Lūisa rupjība, par ko basketbolists līdz šim nav saņēmis sodu.

27. decembrī notikušajā "OlyBet" līgas spēlē Lūiss izcēlās ar šim sporta veidam neraksturīgu rupjību, ar asu rokas sitienu "izslēdzot" "Betsafe/Jūrmala" kapteini Uģi Pineti.

Amerikānis uzreiz saņēma diskvalificējošo piezīmi, kas automātiski nozīmēja arī vienas spēles sodu. Par bargāku sodu lēmumu jāpieņem līgas vadībai, kurā līdzīgi ir pārstāvētas abas valstis. Vairāk nekā nedēļas laikā "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas tehniskajai komisijai nav izdevies vienoties par soda apmēru.

Incidents notika pēc nospēlētām divām minūtēm. Video apkopojumā ar abu basketbolistu darbību redzams, kas noveda pie rupjības.

Video redzams, ka minūti pirms incidenta Pinete ar aktīvi darbību aizsardzībā panāk Lūisa kļūdu uzbrukumā. Turpinājumā minūtes laikā abi basketbolisti vēl vairākas reizes saķērās, Pinete iemeta trīspunktnieku, bet 20 sekundes pirms incidenta jūrmalnieks saņēma sodu. Šajā epizodē "Kalev/Cramo" komandai bija jāievada bumba spēlē, bet Pinete sodu saņēma par pārāk ciešu segšanu. Soģi gan nesodīja amerikāni, kurš šajā brīdī sita pa rokām Pinetem.

"Kalev/Cramo" uzbrukums bija veiksmīgs, bet sekojošajā "Betsafe/Jūrmala" uzbrukumā Pinete pēc roku darbības tuvu pretinieka sejai saņēma negaidītu taisno sitienu, ar ko amerikānis burtiski "izslēdza" jūrmalnieku.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 9 . janvārī, kad piedāvāsim trīs mačus - "Betsafe/Jūrmala" uzņems "Liepāju", "Ogre" savās mājās tiksies ar Tallinas "Kalev/TLU", bet centrālajā duelī "VEF Rīga" tiksies ar Igaunijas čempioniem Tallinas "Kalev/Cramo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!