"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā piektdien, 1. martā, kopvērtējuma līderi "Ventspils" ar 108:97 (21:26, 28:20, 24:28, 35:23) pieveica "Valmiera glass/ViA".

Latvijas čempioni "Ventspils" uzvaru nodrošināja tikai pēdējā ceturtdaļā, to uzvarot ar 12 punktu pārsvaru. Ventspilniekiem pēc zaudējuma "OlyBet" līgas atklāšanas spēlē pret "Kalev/Cramo" šī bija 23. uzvara pēc kārtas, kas dod tai pirmo vietu kopvērtējumā. Valmieriešiem šī bija piektā neveiksme pēdējās sešās spēlēs.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!