Foto: DELFI.ee
Iepriekšējās sezonas pašmāju bronzas medaļas laureāte "Betsafe/Jūrmala" ceturtdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 84:103 (23:24, 25:25, 19:30, 17:24) piekāpās ziemeļu kaimiņu čempioni Tallinas "Kalev/Cramo".

Jūrmalas komandas sastāvā 19 punktus iemeta Edgars Jeromanovs, kamēr 16 punkti Laurim Blauam. "Kalev/Cramo" labā 26 punktus guva Arnets Multrī.

Latvijas klubs šo maču aizvadīja tikai septiņu basketbolistu sastāvā.

Abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu pirmo puslaiku, ko tikai ar viena punkta pārsvaru noslēdza "Kalev/Cramo" vienība (). Jūrmalnieki pretī nominālajiem favorītiem turējās arī otrā puslaika sākumā, 24.minūtē Uģim Pinetem ar precīzu divpunktnieku panākot 58:58. Tiesa, līdz trešās ceturtdaļas beigām "Kalev/Cramo" veica iespaidīgu 17:2 izrāvienu un panāca 65:50.

Beigās gan Igaunijas čempioni uzņēma citus apgriezienus, noslēgumā gūstot gana drošu uzvaru ar teju 20 punktu pārsvaru.

Jūrmalnieki cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas, kas seko četru uzvaru sērijai. Latvijas kūrortpilsētas komanda ar septiņām uzvarām 15 cīņās kopvērtējuma tabulā ieņem septīto vietu.

Tikmēr šosezon spēcīgi nokomplektētā "Kalev/Cramo" uzvarēja pirmajās deviņās apvienotā čempionāta spēlēs līdz paklupa pret Latvijas vicečempioni "VEF Rīga". Pēc pirmā zaudējuma sezonā izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, bet kopumā tallinieši 13 cīņās tikuši pie 12 panākumiem.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 13 uzvarām 14 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 12 uzvarām 13 spēlēs seko "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev/Cramo", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre". Piektajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 14 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar deviņiem panākumiem 15 mačos seko Tallinas "Kalev/TLU". Septītā ar septiņām uzvarām 15 dueļos ir "Betsafe/Jūrmala", kamēr pirmo astoņnieku ar sešām uzvarām 13 mačos noslēdz "Tartu Universitāte".

Aiz pirmā astoņnieka ar septiņām uzvarām 16 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 14 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas". Pie četrām uzvarām 12 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", četri panākumi 14 mačos ir "Liepājai", kamēr pie trim panākumiem 13 spēlēs tikusi "Valga-Valka/Maks&Moorits". Tikpat panākumu 14 cīņās ir arī "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" komandai, bet tabulu ar zaudējumiem visās 14 spēlēs noslēdz "Jēkabpils/SMScredit.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!