Foto: F64

Latvijas čempione "Ventspils" sestdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 80:68 (23:22, 22:16, 19:17, 16:13) uzvarēja vienu no savām tiešajām konkurentēm Tallinas "Kalev/TLU", vismaz uz brīdi pārņemot vadību arī kopvērtējumā.

Latvijas čempionvienības sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ingus Jakovičs, kamēr par punktu mazāk guva Ronalds Zaķis. Savukārt "Kalev"/TLU rindās 24 punktus iemeta Teilors Stefords.

Abas vienības līdzvērtīgu spēkošanos aizvadīja pirmajā ceturtdaļā. Cīņa ritēja punkts punktā, bet pirmās desmit minūtes "Ventspils" noslēdza ar viena punkta pārsvaru (). Pirmā puslaika turpinājumā ventspilnieki gan pamazām pārņēma iniciatīvu un sasniedza arī desmit punktu vadību (41:31), bet, dodoties lielajā pārtraukumā, mājiniekiem bija septiņu punktu handikaps (45:38).


Lai arī Tallinas komanda Latvijas čempionus nekur tālu nepalaida, "Ventspils" kopumā otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā un izcīnīja gana drošu uzvaru.

Ventspilnieki apvienoto čempionātu iesāka ar zaudējumu Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet pēc tam sekojušas 12 uzvaras pēc kārtas, kas ļāvis vismaz uz laiku pārņemt vadību kopvērtējumā.

"Kalev"/TLU spēlē ar mainīgām sekmēm un pēc šī zaudējuma atkritusi uz kopvērtējuma sesto vietu.

Tikmēr citā sestdienas mačā uzvaru spraigā galotnē guva vēl viena Latvijas komanda "Ogre", kas savā laukumā ar 84:77 (, 23:17, 20:20, 17:15) pieveica Ervīna Jonāta pārstāvēto Raplas "Avis Utilitas".


Ogres komandas sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kristaps Dārgais, kamēr 17 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Rinaldam Sirsniņam. Savukārt Raplas vienībā 24 punkti Hanteram Mikelsonam, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas. Tikmēr Jonāts guva četrus punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Debiju "Ogres" sastāvā sestdien tikmēr piedzīvoja no Spānijas kluba Fuenlavradas "Montakit" izīrētais Viktors Iļjins, kurš nepilnās desmit minūtēs guva divus punktus.

Ogres vienība vadībā bija teju visu maču, pārsvaru no rokām neizlaižot visu otro puslaiku. Lai arī "Avis Utilitas" centās gūt uzvaru, aukstasinīgs pēdējās minūtes uz soda metienu līnijas bija Sirsniņš, kurš grozā raidīja četrus no četriem "sodiņiem".

"Ogrei" šī bija jau septītā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr pie trešās uzvaras sezonā sestdien tika "Liepāja", kas savā laukumā ar 89:78 (, 25:18, 27:28, 22:17) uzvarēja Igaunijas vicečempioni "Tartu Universitāti".


Liepājnieku sastāvā 27 punktus iemeta Terenss Rovs, kamēr slovēņu spēka uzbrucējs Andražs Kavašs pievienoja 21 punktu. Savukārt pretiniekiem 24 punktus guva Arns Velicka.

Savukārt zaudējumu sestdien cieta Latvijas bronzas medaļu laureāte "Betsafe"/"Jūrmala", kas savā laukumā ar 89:93 (, 28:11, 18:30, 13:27) piekāpās Pērnavas "Sadam".


Jūrmalnieku sastāvā 17 punktus iemeta Lauris Blaus, kamēr par vienu mazāk guva Kristaps Mediss.

Zīmīgi, ka vēl nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām Mediss ar precīzu tālmetienu panāca 89:79 par labu "Betsafe"/"Jūrmala" komandai, tomēr turpinājums mājiniekiem bija ļoti neveiksmīgs, kas maksāja uzvaru.

Vēl vienā spēlē pārliecinošu zaudējumu cieta "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", kas savā laukumā ar 64:87 (, 16:28, 17:18, 13:21) piekāpās Tallinas "TalTech" vienībai.

Uzvarētājiem 19 punktus iemeta Tomass Rādiks, kamēr Valgas komandas labā 22 punktus guva Stefans Brauns.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 12 uzvarām 13 mačos atrodas "Ventspils", kamēr otrā ar 11 panākumiem 12 cīņās ir Tallinas "Kalev"/"Cramo". Trešā ar desmit uzvarām 11 mačos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar desmit panākumiem 13 cīņās ir "Ogre". Piektajā pozīcijā ar astoņām uzvarām 13 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar astoņiem panākumiem 14 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU. Septītā ar septiņām uzvarām 14 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr pirmo astoņnieku ar sešām uzvarām 12 cīņās noslēdz "Tartu Universitāte".

Aiz pirmā astoņnieka ar sešām uzvarām 14 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 13 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas". Pie trim uzvarām desmit spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", kamēr tikpat panākumu 12 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, tai atrodoties 12.vietā. Tālāk ar trim panākumiem 13 mačos ir "Liepāja", aiz kuras ar divām uzvarām 12 dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Savukārt tabulu ar zaudējumiem visās 12 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!