Foto: F64

Latvijas basketbola čempionu BK "Ventspils" spēlētājs Jānis Antrops pleca traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākus mēnešus, savainojums arī Ronaldam Zaķim, atklāja ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

27 gadus vecais Antrops uz Ventspili pārcēlās šajā vasarā, pārnākot no "Ogres" un noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Kā sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) sacīja Štelmahers, Antrops guvis pleca traumu, kā rezultātā nevarēs spēlēt vairākus mēnešus, bet citam komandas basketbolistam Ronaldam Zaķim priekšpēdējā pārbaudes mačā lauzts deguns. Savukārt treniņus pēc ilga rehabilitācijas procesa atsācis Jānis Bērziņš, taču pagaidām viņš vēl nedarbojas ar pilnu jaudu.

"Savainojumi ir profesionālā sporta ikdiena, ar šo problēmu jāsadzīvo un jācenšas to risināt. Būs mazliet citādāki akcenti komandas spēlē, būs iespējas citiem spēlētājiem," norādīja Štelmahers.

Nupat "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar pieredzējušo aizsargu Mareku Jureviču.

"Sezonas sākumā vienmēr ir par maz laika, lai saspēlētos, un šī sezona nav izņēmums. Vēl tiek meklēta savstarpējā sapratne, basketbolisti vēl nav iegājuši spēļu ritmā, tāpēc ne vienmēr tiek pieņemti pareizākie lēmumi. Dažādu iemeslu dēļ pilnā sastāvā esam aizvadījuši tikai dažus treniņus. Tikko bija labas pārbaudes spēles ar Krasnojarskas "Jeņisej", taču no sastāva izkrita Zaķis. Piesaistījām pieredzējušo Jureviču," sacīja Štelmahers.

"Ventspils" pirmo oficiālo spēli jaunajā sezonā aizvadīs jau piektdien, kad "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas mačā samēros spēkus ar kaimiņvalsts čempioni Tallinas "Kalev/Cramo".

"Gods atklāt jauno turnīru Latvijas čempionu statusā un centīsimies to izdarīt pēc iespējas labāk, bet tikpat nopietns noskaņojums noteikti būs arī mājiniekiem. Izskatās, ka "Kalev/Cramo" ir labi nokomplektējusies. Fiziski spēcīgs centra spēlētājs no ASV, meistarīgi ārējās līnijas spēlētāji, ieskaitot Šavo Lūisu, kurš pirms diviem gadiem spēlēja manā komandā Polijā. Arī meistarīgi vietējie - Tanels Soks, Kristians Kangurs, Martins Dorbeks. Ne velti viņi uzvarēja nopietnā pārbaudes turnīrā Klaipēdā," uzsvēra Štelmahers. "Mērķis apvienotajā līgā? Esam profesionāļi - gribam uzvarēt katrā spēlē, nešķirojot turnīrus."

"Ventspils" jūnijā par Latvijas čempioni tika kronēta desmito reizi, kamēr "Kalev/Cramo" labākā Igaunijā bijusi arī tikpat reižu.

Tieši "Ventspils", "Kalev/Cramo" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tiek uzskatītas par apvienotā čempionāta galvenajām favorītēm.

Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas. Latviju pārstāvēs "Ventspils", "VEF Rīga", "Jūrmala", "Ogre", "Latvijas Universitāte" (LU), "Jēkabpils/SMScredit.lv", "Liepāja" un "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" (ViA), bet Igauniju Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Universitāte" (TU), Raplas "Avis Utilitas", Pērnavas "Sadam", "Valga"/"Valka", TTU KK un "TLU/ Kalev".

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēles tiks translētas "Best4Sport TV" televīzijas kanālā, bet interneta platformā mačus varēs vērot portālā "Delfi".

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014. gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!