Foto: DELFI
"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā trešdien, 30. janvārī trīs spēles ar Latvijas klubu dalību un visām tiešraides portālā "Delfi".

Pulksten 19:00 Igaunijas pusē sāksies mačs starp "Valga-Valka-Maks&Moorits" un kaimiņiem "Valmiera glass/ViA". Spēli tiešraidē varēs vērot "Delfi" lasītāji, kā arī "Best4Sport" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

Pusstundu vēlāk "Elektrum" olimpiskajā centrā Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" tiksies ar LU, bet pulksten 20:00 "Jēkabpils/SMScredit.lv" savās mājās tiksies ar "Ogre". Šos mačus tiešraidē piedāvās portāls "Delfi".

Vēl trešdien viena spēle starp Igaunijas komandām - "Kalev/Cramo" uzņems "Tartu Ulikool".

"Valga/Valka" (4-13) – "Valmiera Glass VIA" (6-13)

Kaimiņu pirmajā tikšanās reizē pašā sezonas sākumā valmierieši bija pārāki ar 88:84.

"Valga/Valka" komandai, lai iekļūtu vismaz Igaunijas čempionāta izslēgšanas turnīrā, katra nākamā spēle jau būs uz "būt vai nebūt" robežas, jo atlikušajos 11 mačos jālikvidē četru uzvaru deficīts. Stīvenam Braunam vidēji spēlē 16,4 punkti, Guntim Sīpoliņam 10,4 un 8,1 atlēkusī bumba.

"Valmiera Glass VIA" atrodas divu uzvaru attālumā no izslēgšanas turnīra astoņnieka, bet Latvijas komandu konkurencē ieņem 5. vietu. Pozīcijas nav ļoti stabilas, tāpēc katra uzvara būs zelta vērtībā. Pēdējos piecos mačos izcīnītas trīs uzvaras, tiesa, iepriekšējā spēlē savā laukumā piedzīvota nepatīkami pārliecinoša neveiksme pret "Kalev/TLU" (63:86). Jānim Kaufmanim vidēji spēlē 20,3 punkti (3. vieta līgā), Edmundam Elksnim 13,2 un 4,2 piespēles.

"VEF Rīga" (17-2) – "Latvijas Universitāte" (5-13)

Elektrum Olimpiskajā centrā abas komandas jūtas kā mājās, bet pirmajā tikšanās reizē decembra sākumā "VEF Rīga" pārsvars bija pārliecinošs (91:64).

"VEF Rīga" komanda janvārī uzvarējusi visās piecās OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas spēlēs un saglabā izredzes ieņemt pirmo vietu. "Tikai" pašiem jāfinišē ar deviņām uzvarām pēdējās deviņās spēlēs un jāsagaida tuvāko konkurentu klupieni. Līdz šim Marekam Mejerim 13+6,1 atlēkusī bumba, Stīvam Zekam 11+8,2 atl.

"Latvijas Universitāte" pēc negaidītās uzvaras pār "Kalev/TLU" (84:88) pārliecinoši zaudēja Valmierā (63:87) un pēc sīvas cīņas piekāpās Tartu Universitātes komandai (72:77). Patlaban 6. vieta Latvijas komandu konkurencē – studenti var otro gadu pēc kārtas kvalificēties izslēgšanas turnīram. Linardam Jaunzemam 18,7+7,9 atlēkušās, Renāram Birkānam 14,6+5,2 piespēles.

"Jēkabpils/SMSCredit.lv" (0-18) – BK "Ogre" (13-5)

Pirmā apļa spēlē "Ogre" uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši (106:72).

Jēkabpilieši joprojām nav izbaudījuši uzvaras prieku un tikko aizvadījuši smagas spēles ar līdervienībām "Kalev/Cramo" un BK "Ventspils". Trīs pēdējās spēlēs traumas dēļ nav varējis piedalīties viens no komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem Verners Kohs (vidēji 19,7 punkti). Jurijs Aleksejevs turpina būt stabils spēks (15,4 punkti un 10,4 bumbas zem groziem – 2. vieta līgā), par labu palīgu kļuvis jaunais viesspēlētājs Lions Gilmors (10,8 punkti, 7 atlēkušās bumbas un 4,3 rezultatīvas piespēles).

"Ogre" janvārī uzvarējusi trijos mačos no četriem un komfortabli iekārtojusies 4. vietā. Komandas sastāvā ir divi spēlētāji, kuri savulaik piedalījušies BK "Jēkabpils" bronzas panākumu kaldināšanā (Rinalds Sirsniņš un Jānis Pozņaks), kā arī šajā pilsētā spēlējušais Renārs Magone. Šosezon produktīvākie bijuši Kristaps Dārgais (vidēji 13,9 punkti un 7,9 atlēkušās bumbas) un Edgars Lasenbergs (12,8 punkti un 4,7 rezultatīvas piespēles). Bijušajam "lūšu" kapteinim Rinaldam Sirsniņam vidēji spēlē 6,4 rezultatīvas piespēles (3. vieta līgā).

Plkst.19 "Kalev/Cramo" (16-2) – "Tartu Ulikool" (8-8): Delfi.ee


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!