Foto: DELFI.ee
"Olybet" Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas "Final 4" turnīrs norisināsies Tallinā, noskaidroja portāls "Delfi".

Galvenie pretendenti uz turnīra izšķirošo spēļu rīkošanu bija Tallina un Ventspils. Tā kā abu pilsētu piedāvājums bija vienlīdz kvalitatīvs, uzvarētājs tika noteikts izlozē, kurā tiesības uzņemt "Final 4" ieguva Tallina. Portāls "delfi.ee" vēstīja, ka arī "VEF Rīga" vēlējās uzņemties rīkošanu, taču viņu piedāvājums neesot bijis tik saistošs.

"Olybet" apvienotās līgas pirmajā sezonā Igaunija uzņēma arī Zvaigžņu spēli, kas sestdien notika Tartu. Tajā Latvijas un Igaunijas līgu spēlētāji apspēlēja Somijas čempionāta komandu. Līdz ar to Latvija pirmajā sezonā neuzņems nevienu no spēlētāju sabraukumiem.

OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!