"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komanda ceturtdien piedzīvoja pamatīgu zaudējumu "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionāta mačā.

Turnīra pastarīte savā laukumā ar rezultātu 64:102 (17:27, 15:24, 18:30, 14:21) piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev/Cramo".

"Jēkabpils/SMScredit.lv" sastāvā ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Jurijs Aleksejevs, kamēr pa desmit punktiem pievienoja Rodrigo Bumeisters un Leons Gilmors, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Tallinas vienībā 27 punktus iemeta Ernets Moultrī, bet divi punkti un 22 rezultatīvas piespēles Tonijam Vrotenam.

Jēkabpilieši šosezon zaudējuši visās 17 spēlēs, tajā skaitā abu komandu iepriekšējā savstarpējā mačā, kurā Latvijas vienība cieta sakāvi ar rezultātu 56:104.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 17 uzvarām 18 mačos atrodas "Ventspils", ar 17 uzvarām 19 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 16 uzvarām 18 dueļos ir Tallinas "Kalev/Cramo", bet ceturtā ar 12 panākumiem 17 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 18 mačos ir Tallinas "TalTech", bet deviņas uzvaras 18 cīņās ir Tallinas "Kalev/TLU" komandai. Septītajā pozīcijā ar desmit uzvarām 21 mačā seko "Jūrmala/Betsafe", kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir "Tartu Universitāte".

Devītā ar astoņiem panākumiem 19 spēlēs ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar septiņām uzvarām 17 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas", kamēr tai ar sešām uzvarām 18 dueļos seko "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola". Tālāk ar piecām uzvarām 17 cīņās seko "Latvijas Universitāte", aiz kuras ar četrām uzvarām 16 spēlēs ir "Liepāja" un "Valga-Valka/Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 17 spēlēs noslēdz "Jēkabpils/SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!