Foto: Publicitātes foto
"Latvijas Universitātes" (LU) komanda svētdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 74:77 (21:16, 17:18, 12:19, 24:24) piekāpās Raplas "Avis Utilitas" vienībai, kuras rindās ar "double-double" izcēlās Ervīns Jonāts.

Studentiem 27 punktus guva Linards Jaunzems, 20 punkti bija Renāram Birkānam, bet 12 punkti - Kārlim Zundam.

Laukuma saimniekiem ar 17 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija tieši Jonāts.

LU maču iesāka ar 11 punktu izrāvienu, bet puslaika beigās tika panākti. Mačs ritēja sīvā cīņā līdz pat pēdējai minūtei, kurā Raplas basketbolisti nodrošināja vadību un svinēja uzvaru.

Vienības kopvērtējuma tabulā atrodas gana līdzvērtīgās pozīcijās - Raplas klubs septiņām uzvarām 16 spēlēs ir kopvērtējuma desmitajā vietā, kamēr LU guvusi četrus panākumus 15 mačos un ieņem 12.pozīciju, tāpēc abas komandas sezonas izskaņā varētu cīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā.

LU komandai apvienotajā čempionātā pašlaik ir četru zaudējumu sērija, kamēr Raplas klubs gada pirmajā spēlē trešdien pārspēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistus.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 16 uzvarām 17 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 14 uzvarām 16 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 13 uzvarām 15 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 11 panākumiem 16 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar deviņiem panākumiem 16 mačos seko Tallinas "TalTech" un Tallinas "Kalev"/TLU, kamēr septītā ar septiņiem panākumiem 14 spēlēs tagad ir "Tartu Universitāte", bet tai ar deviņām uzvarām 18 mačos seko "Betsafe"/"Jūrmala", noslēdzot pirmo astoņnieku.

Devītā ar astoņiem panākumiem 18 spēlēs ir Pērnavas "Sadam", kamēr pirmo desmitnieku ar septiņām uzvarām 16 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas", bet tai ar piecām uzvarām 16 cīņās seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Tālāk ar četrām uzvarām 15 spēlēs ir "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", pie trim panākumiem 15 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 15 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!