"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas klubs "Jūrmala"/"Betsafe" veicis vienošanos ar ASV aizsargu Džordanu Grantu, kurš 2018. gadā Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "Marta trakuma" spēlē palīdzēja UMBC Universitātei kļūt par pirmo viszemāk izsēto komandu, kas pieveic ar pirmo numuru izliktu vienību.

23 gadus vecais aizsargs (fotogrāfijā pa labi) Baltimoras apgabala Mērilendas Universitātes (UMBC) komandu pārstāvēja četrus gadus, absolvējot skolu ar bakalaura grādu mediju un komunikācijas studijās. Grants vidēji spēlē izcēlās ar 7,6 punktiem, 3,3 atlēkušajām bumbām un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

1,88 metrus garais basketbolists uzstādīja mācību iestādes rekordu, savas universitātes karjeras laikā reti izlaižot spēles un pagūstot laukumā iziet 129 mačos.

Basketbolists un viņa pārstāvētā UMBC vienība, visticamāk, vislabāk zināma, pateicoties 2017./2018. gada sezonā sasniegtajām NCAA izslēgšanas spēlēm, kuras bija tikai otrās universitātes vēsturē. Par "Marta trakumu" saukto spēļu pamatturnīrā piedalās 64 komandas, kuras sadalītas četros reģionos pa 16 vienībām.

Toreiz ar 16. numuru izsētā UMBC "Retrievers" komanda ar 74:54 (21:21) šokēja ASV, pieveicot ar pirmo numuru izlikto Virdžīnijas Universitāti. "Retrievers" kļuva par pirmo, un joprojām vienīgo, 16. numuru, kas to paveicis 136 spēļu laikā.

Grants šajā spēlē izcēlās ar astoņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām 27 nospēlētajās minūtēs. Vienība otrajā kārtā ar 43:50 (20:25) atzina ar devīto numuru izsētās Kanzasas Štata Universitātes pārākumu.

Jūrmalas kluba vadība jau ziņojusi, ka tā turpinās sadarbību ar komandas galveno treneri Mārtiņu Gulbi, kapteini Uģi Pineti un Baltkrievijas uzbrucēja pozīcijas spēlētāju Dzjani Vikencevu. Vienībā pēc sezonas prombūtnes atgriezies Ervīns Jonāts, bet to papildinājis zviedrs Pjērs Hemptons un Lietuvas basketbola leģendas Modesta Paulauska dēls Modests Paulausks jaunākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!