Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 22. decembrī, pulksten 17:00 "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas ietvaros Ziemassvētku noskaņās "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" aizvadīs labdarības spēli pret BK "Liepāja". Spēles laikā saņemtie ziedojumi tiks novirzīti Valmieras apkārtnes bērniem jaunu sporta tērpu iegādei.

Spēli tiešraidē varēs vērot portālā "Delfi".

Ziemassvētku noskaņojums apvijis arī basketbola laukumus. Sestdienas spēli "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" veltīs labdarībai. Ieeja spēlē būs bez maksas un mača apmeklētāji aicināti ziedot, lai Valmieras apkārtnē dzīvojošie bērni varētu sportot jaunā sporta apģērbā. Visi, kas būs noziedojuši trīs un vairāk eiro saņems laimes akas kuponu, kurā varēs laimēt dzīvu egli, ieejas biļetes uz Pasaules kausa kvalifikācijas spēli Latvija – Spānija kā arī dažādus pārsteigumus no komandas atbalstītājiem.

Jau stundu pirms spēles sāks darboties "Vinda" radošā darbnīca, kurā būs iespējams izgatavot Ziemassvētku apsveikuma kartīti. Darbosies dronu simulators, kurā būs iespējams izmēģināt spēkus lidošanā ar dronu. Tāpat būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti, kurš uzklausīs Ziemassvētku dāvanu vēlmes un labrāt nofotogrāfēsies ar viesiem, kas vēlēsies pasēdēt vecīša klēpī.

Arī basketbola laukumā gaidāma aizraujoša un saspringta spēle. "Valmiera Glass/ViA" un BK "Liepāja" turnīra tabulā atrodas līdzās ar vienādu uzvaru un zaudējumu bilanci, kas spēlei piešķirs arī lielu nozīmi no vietu sadalījuma viedokļa Latvijas – Igaunijas apvienotajā čempionātā. Valmieriešiem pēdējā mēneša kalendārs bija ļoti sarežģīts un līdz šim pēdējo uzvaru izdevies izcīnīt 7. novembrī pret jēkabpiliešiem. Pirms svētkiem Valmieras basketbolisti vēlēsies sagādāt dāvanu sev un saviem līdzjutējiem uzvaras izskatā.

Artūra Štālberga trenētajai komandai pēdējo nedēļu laikā bijuši vairāki sastāva papildinājumi, komandā šobrīd spēlējot četriem leģionāriem. Tieši ārzemnieku rezultatīvais sniegums pēdējā vēju pilsētas spēlē ļāva liepājniekiem izcīnīt uzvaru pret "Tartu Universitāti". Kopumā ar trīs uzvarām 13 mačos Kurzemes komanda dala 12.-13. pozīciju turnīra tabulā ar valmieriešiem. Tāpat kā "Valmiera Glass/ViA" arī "Liepāja" visas uzvaras izcīnījusi mājās. Interesanti, ka abas vienības savus panākumus guvušas pret vienām un tām pašām komandām.

Liepājnieku rindās spēlē līgas labākais punktu guvējs Džastins Džonsons. Amerikāņu saspēles vadītājs vidēji spēlē gūst 23,8 punktus un izdara 4,6 rezultatīvas piespēles. Groza apakšā cits amerikānis Teilors Besiks vidēji izceļas ar 11,8 punktiem un 8,7 atlēkušajām bumbām. Nesen vienības rindas papildinājuši arī Torencs Rovs un Andras Kavašs, kuri savās pirmajās spēlēs bijuši rezultatīvi.

Kamēr Kurzemes komanda paļaujas uz leģionāru spēli, Valmierā uzticas vietējiem basketbolistiem. "Valmiera Glass/ViA" rezultatīvākais spēlētājs ar 20,4 punktiem spēlē ir Jānis Kaufmanis. Saspēles vadītāja Edmunda Elkšņa statistika sasniedz 13 punktus un 4,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt Mārim Ziediņam 9,2 punkti un 6.3 izcīnītas bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!