Foto: DELFI.ee
"Olybet" apvienotās basketbola līgas Zvaigžņu spēlē sestdien Latvijas un Igaunijas komanda Tartu hallē ar rezultātu 111:105 pārspēja Somijas līgas komandu.

No Latvijas basketbolistiem rezultatīvākais bija Mareks Mejeris, kurš guva 14 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Rihards Lomažs sameta 12 punktus, Edgara Lasenberga kontā 10 punkti, bet Jānis Kaufmanis guva piecus punktus.

Par spēles vērtīgāko spēlētāju nosauca Janari Joesāru no Tallinas "Kalev/Cramo" komandas. Viņam 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. Savukārt Somijas komandā rezultatīvākais bija Džuvans Steitens, kurš guva 17 punktus un izcēlās ar vairākiem iespaidīgiem "dankiem".

Kā jau ierasts zvaigžņu spēlēs, abas komandas spēlēja atraisīti, ļaujot pretiniekiem izcelties ar skaistām epizodēm un pārāk nedomājot par aizsardzību. Latvijas un Igaunijas komanda visas spēles garumā turējās vadībā, bet pēdējās divās minūtēs aizsardzība kļuva ciešāka. Somijas komanda neizmantoja iespējas rezultāta deficītu samazināt līdz minimumam. Pēdējos uzbrukumos "Olybet" komanda nostiprināja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 111:105.

"OlyBet" basketbola līgas pamatpieciniekā devās "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris un Rihards Lomažs, kuram kompāniju sastādīs trīs Tallinas "Kalev"/"Cramo" basketbolisti - aizsargs Janari Joesārs, uzbrucējs Kristjans Kangurs un centra spēlētājs Arnets Multrijs. Rezervistus Latvijas-Igaunijas līgas komandai izraudzījās "Ventspils" stūrmanis Roberts Štelmahers un Tallinas "Kalec"/"Cramo" treneris Donalds Kairis. Viņi izvēlējās Džonsonu ("Liepāja"), Kaufmani ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Lasenbergu ("Ogre"), Indreku Kajupanku (Raplas "Avis Utilitas"), Kregoru Hermetu ("Tartu Universitāte") un Gregoru Arbetu (Tallinas "TalTech"). Lai arī sākotnēji Šavons Lūiss no Tallinas komandas bija iebalsots sākumsastāvā, viņš laukumā nedevās.

Somijas līgas komandas sākumsastāvā iebalsoti divi pēdējo gadu līgas labākie spēlētāji – pieredzējušais soms Tēmu Ranniko ("Vilpas Vikings") un bosnietis Bojans Sarcevičs ("Kauhajoen Karhu"). Vēl spēli sākumsastāvā sāks 24 gadus vecais Topias Palmi ("Joensuun Kataja"), Ranniko komandas biedrs Juho Nenonens un "BC Nokia" amerikāņu centrs Šons O'Mara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!