"Latvijas Universitātes" (LU) komanda svētdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 78:70 (20:16, 20:20, 20:18, 18:16) pieveica "Liepāju".

Līdz ar to LU vienībai izdevies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. Tikmēr liepājniekiem šī bija ceturtā neveiksme pēc kārtas.

BALSO PAR ZVAIGŽŅU SPĒLES "OLYBET" LATVIJAS-IGAUNIJAS LĪGAS KOMANDAS SĀKUMSASTĀVU

LU komandas sastāvā 26 punktus iemeta Renārs Birkāns, kamēr 14 punkti Rendijam Feikneram. Savukārt "Liepājai" 21 punktu iemeta amerikāņu leģionārs Džastins Džonsons, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, bet 16 punktus un 15 atlēkušās bumbas pievienoja Teilors Besiks.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, tomēr lielākoties neliels pārsvars piederēja LU basketbolistiem - mājinieki pirmo puslaiku noslēdza ar četru punktu pārsvaru (). Otrā puslaika sākumā "studenti" spēja atrauties arī līdz desmit punktu attālumam un teju visu otro puslaiku turējās komfortablā vadībā, beigās arī nosargājot uzvaru.

Ar nolūku stiprināt garo galu "Liepāja" šonedēļ papildināja sastāvu ar 208 centimetrus garo slovēņu spēka uzbrucēju Andražu Kavašu, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Spānijas pēc spēka trešajā līgā. Viņš svētdien laukumā vēl nedevās. Tāpat traumu vajātā "Liepāja" nesen papildinājās ar aizsargu Eduardu Hāzneru, kuram šosezon nav izdevies nostiprināties "VEF Rīga" sastāvā.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 11 uzvarām 12 mačos ir "Ventspils", bet otrajā vietā ar desmit uzvarām 11 spēlēs seko Tallinas "Kalev"/"Cramo". Tām ar deviņām uzvarām desmit mačos seko "VEF Rīga", bet ceturtā ar deviņiem panākumiem 12 cīņās ir "Ogre". Pirmajam četriniekam tikmēr ar septiņiem panākumiem 12 mačos seko Tallinas komandas "Kalev"/TLU un "TalTech", septītā ar sešām uzvarām 11 cīņās ir "Tartu Universitāte", bet pirmo astotnieku ar septiņām uzvarām 13 dueļos noslēdz "Betsafe"/"Jūrmala".

Aiz pirmā astotnieka ar piecām uzvarām 12 spēlēs ir Raplas "Avis Utilitas", tālāk ar pieciem panākumiem 13 cīņās seko Pērnavas "Sadam" basketbolisti. Pie trim uzvarām desmit spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", kamēr tikpat panākumu 11 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, tai atrodoties 12.vietā. Tālāk ar divām uzvarām 11 dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", kam ar tikpat panākumiem 12 mačos seko "Liepāja". Savukārt tabulu ar zaudējumiem visās desmit spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 12. decembrī, kad piedāvāsim lasītājiem Latvijas klubu dueli Vidzemē - "Valmiera glass/ViA" pret vicečempioniem "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!