"Latvijas Universitātes" (LU) komanda ceturtdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā mājās cienījami aizvadīja spēles pirmo daļu, taču beigās ar rezultātu 71:97 (21:22, 22:25, 21:31, 21:31 ) piekāpās kaimiņu čempioniem Tallinas "Kalev"/"Cramo".

LU rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Adrians Šnipke, kurš iemeta sešus tālmetienus, savukārt Linards Jaunzems atzīmējās ar 12 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, tikmēr viesiem ar 20 punktiem izcēlās Kristjans Kitsings.

Jau no spēles pirmajām minūtēm LU izrādīja nopietnu pretestību ziemeļu kaimiņiem, pirmajā ceturtdaļā vienubrīd izvirzoties vadībā ar 18:12, tomēr "Kalev"/"Cramo" basketbolisti veica 10:3 izrāvienu un ceturtdaļu noslēdzās sev par labu 22:21. Otrajā ceturtdaļā "Kalev"/"Cramo" pārsvars turpināja pieaugt, vienubrīd mājiniekiem sasniedzot 11 punktu deficītu. Taču puslaika beigās LU izdevās pietuvoties un noslēgt ar rezultātu 43:47.

Pēc atpūtas laukuma saimnieki pirmās piecas minūtes cīnījās cienījami, taču tad "Kalev"/"Cramo" veica 8:0 izrāvienu un ceturtdaļu noslēdza ar 14 punktu pārsvaru. Noslēdzošajā ceturksnī rezultāta starpība tikai pieauga un "Kalev"/"Cramo" basketbolisti droši aizveda komandu līdz uzvarai.

Abu komandu iepriekšējā tikšanas reizē Tallinā, pārāki bija mājinieki ar rezultātu 94:69.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 26 uzvarām 27 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 25 uzvarām 27 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 24 uzvarā 26 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 17 uzvarām 27 cīņās ir "Ogre", kam ar 15 panākumiem 27 spēlēs seko Tallinas "TalTech". Sestajā pozīcijā ar 13 uzvarām 25 cīņās ir "Tartu Universitāte", kam ar 13 uzvarām 27 mačos seko "Jūrmala"/"Betsafe", aiz kuras ar 12 panākumiem 27 cīņās ir Raplas "Avis Utilitas".

Pirmo desmitnieku ar 12 uzvarām noslēdz Tallinas "Kalev"/TLU un Pērnavas "Sadam". Deviņas uzvaras 27 mačos guvusi "Latvijas Universitāte", bet astoņi panākumi 27 cīņās ir Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", savukārt "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandai ir septiņi panākumi., bet tabulu ar divām uzvarām 28 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pagājušogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!