Foto: LETA
Latvijas basketbola vicečempionu "VEF Rīga" līderim Marekam Mejerim piektdien, 5. aprīlī, "OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas pusfināla spēlē pret Tallinas "Kalev/Cramo", visticamāk, lauzts deguns un diez vai viņš varēs palīdzēt komandai finālspēlē.

Ziņots, ka "OlyBet" basketbola līgas pirmās sezonas pusfinālā "VEF Rīga" otrajā puslaikā lauza spēles gaitu un ar 90:80 pieveica Igaunijas čempionus "Kalev/Cramo". Tagad sestdien finālā "VEF Rīga" tiksies ar saviem mūžsenajiem pretiniekiem vietējā čempionātā "Ventspili", bet "Kalev/Cramo" cīņā par trešo vietu tiksies ar "Ogri".

Nepilnas septiņas minūtes pirms spēles beigām Mejeris uzbrukumā saņēma nejaušu, bet ļoti smagu sitienu pa seju un saļima laukumā. Basketbolists pēc brīža tikai atstāja laukumu, bet zāles parketu nācās kārtīgi tīrīt, jo to klāja asins peļķe. Laukumā Mejeris vairs neatgriezās, nepiedalījās arī komandas apspriedēs minūtes pārtraukumos, uz soliņa emocionāli reaģējot uz notikušo epizodi.

"Lauzts deguns. Vai ielauzts. Katrā gadījumā, deguns ir krietni lielāks, nekā bija pirms spēles. Tur nekas apzināts nebija, vienkārši kādam bija "briljanta roka" laikam. Droši vien, ka ir arī smadzeņu satricinājums, tāpēc viņš ļoti pārdzīvo. Domāju, ka viņš varbūt pat īsti nesparot, kas uzvarēja (smaida - red.)," pēc cīņas teica "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Viņam pagājušā gadā bija trauma sezonas beigās. Pārdzīvoja to, ka nevarēja palīdzēt sezonas izskaņā. Tāpēc jau viņam droši vien pirmās domas tādas, kādas var būt," par basketbolista psiholoģisko stāvokli teica Gailītis.

"VEF Rīga" - "Kalev/Cramo" spēles pilns ieraksts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!