Foto: AP/Scanpix/LETA
Bahamu salu valstsvienības aizsargs Lindens Rouzs juniors, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G-Līgā jeb fārmklubu sistēmā, papildinājis "BC Valga-Valka/Maks&Moorits" kluba sastāvu.

Lai gan vienošanās ar spēlētāju vēl nav oficiāli noslēgta, Rouza (attēlā pa kreisi) pievienošanos komandas sastāvam sarunā ar portālu "Delfi" apstiprināja Valkas novada domes Elektronisko plašsaziņas līdzekļu speciāliste Dace Pūce.

Amerikā dzimušais Lindens "L.Dž." Rouzs pagājušās sezonas laikā aizvadījis 17 spēles Soltleiksitijas "Stars" rindās, kuru laikā vidēji spēlē izcēlās ar 2,4 punktiem un 2,1 rezultatīvu piespēli. "Stars" vienība ir NBA kluba Jūtas "Jazz" fārmklubs.

Tikmēr nepatiess bijis Valkas novada domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa ieraksts sociālajā vietnē "Twitter" par komandas papildinājumu. Tajā Krauklis vēstīja, ka klubā atgriezīsies Kārlis Večens, kurš vēl pagājušajā sezonā bija komandas galvenā trenera Kristapa Zeida asistents.

Večens portālam "Delfi" norādīja, ka nepametīs pēc spēka otrās Latvijas basketbola līgas (LBL2) komandu "Turība" un Valkas vienībai nepievienosies.

Rouzs, kurš dzimis Hjūstonā, Teksasā, starptautiskajā basketbolā pārstāv Bahamu salas. Aizsargs valstsvienības sastāvā ir spēlējis trijās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 6,7 punktiem un 7,7 rezultatīvām piespēlēm. To skaitā ir spēle pret spēcīgo Kanādas izlasi, kurā basketbolists pietuvojās "triple double" (8 punkti, 7 atlēkušās bumbas un 8 rezultatīvas piespēles).

Rouzs nebūs pirmais bahamietis Latvijas klubu basketbola vēsturē. 1998./99. gada sezonas laikā uzbrucējs Vinsents Noulzs pārstāvēja Latvijas čempionus, "ASK Brocēni-LMT" vienību.

Viņa tēvs Lindens Rouzs pārstāvēja Hjūstonas Universitāti tās ziedu laikos, agrajos astoņdesmitajos, un bija komandas biedrs Hakīmam Olažuvonam, kā arī Klaidam Dreksleram.

Valkas vienība Olybet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ieņem 12. vietu 15 komandu konkurencē un ir izcīnījusi piecas uzvaras 18 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!