Basketbola klubs "Ogre" sestdien, 6. aprīlī, "OlyBet" Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas spēlē par trešo vietu vēl pirms pēdējā Tallinas "Kalev/Cramo" komandas atradās vadībā, bet beigās atzina Igaunijas čempionvienības pārsvaru, piekāpjoties ar rezultātu 85:87.

"Ogre" vienība piektdien pusfinālā ar 80:84 piekāpās basketbola klubam "Ventspils", savukārt Tallinas komanda ar 80:90 atzina "VEF Rīga" pārākumu. Tādējādi abām komandām sestdien bija jāsadala trešā un ceturtā vieta.

Rezultatīvākais Latvijas komandas labā bija Edgars Lasenbergs, kurš guva 19 punktus, bet Rihards Zēbergs izcēlās ar 16 punktiem. Uzvarētāju komandas labā Šavons Luiss atzīmējās ar 23 punktiem, taču gandrīz "double double" sakrāja Arnets Moltrijs, kura kontā 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Branko Mirkoviča divi trāpītie soda metieni pirmās ceturtdaļas vidū vietējai komandai ļāva panākt vadību ar rezultātu 14:5, bet puslaika turpinājumā ogrēnieši lielāku deficītu nepieļāva. Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas komanda arī izvirzījās vadībā, bet puslaiks noslēdzās igauņiem esot vadībā ar .


Otrais puslaiks abām pusēm sagādāja pietiekami daudz emociju, tiesnešiem piešķirot vairākas tehniskās piezīmes. Tallinas komandas galvenais treneris Donalds Kairis šādi tika sodīts veselas divas reizes, par ko viņam zāle bija jāpamet.

Spēle ceturtajā ceturtdaļā saglabāja savu sīvo ritmu, viesiem divas minūtes līdz pamatlaika beigām atgūstot vadību. Rinalds Sirsniņš 17 sekundes pirms spēles beigām panāca 85:84 "Ogre" komandas labā, tomēr Kristjans Kitsings ar trīspunktu metienu Tallinas komandai izrāva uzvaru un bronzas medaļas. Ogrēniešiem atbildei palika 0,8 sekundes, kuru laikā Latvijas komanda pie pārliecinoša metiena netika.

"Ogre" - "Kalev/Cramo" spēles pilns ieraksts


Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!