"Ogres" komanda sestdien nodrošināja "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas, pie godalgām tiekot pirmo reizi kluba vēsturē.

Ogrēnieši sērijas trešajā mačā mājās ar 83:78 (, 25:13, 19:24, 18:21) pārspēja "Betsafe"/"Jūrmala" vienību, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

"Ogre" pirmajā ceturtdaļā iekrāja deviņu punktu pārsvaru, bet pēc asumiem bagātas otrās ceturtdaļas lielajā pārtraukumā devās ar 13 punktu handikapu (). Spēles trešajā ceturksnī laukuma saimnieku pārsvars sasniedza jau 15 punktus, taču viesi to ar vairākiem izrāvieniem samazināja līdz sešiem punktiem.

Tāpat seši punkti komandas šķīra astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad īsā laika posmā Krastiņš iemeta divus grozus, atgūdams piecus punktus. Tiesa, "Ogre" vairāk pietuvoties neļāva un pēc Rinalda Sirsniņa "trejača" abas komandas šķīra desmit punkti - 74:64.

Tomēr arī šoreiz jūrmalnieki atspēlējās un četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Krastiņš ar diviem soda metieniem panāca 70:74. Savukārt divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Kristapa Medisa tālmetiena Jūrmalas komanda pietuvojās jau līdz trīs punktu deficītam - 74:77, bet pusminūti vēlāk Lauris Blaus panāca 76:78.

Tāpat divi punkti komandas šķīra arī pusminūti pirms finālsvilpes, kad "Jūrmala"/"Betsafe" savā uzbrukumā nespēja izraut neizšķirtu, turpretī jūrmalnieki tika pie diviem "sodiņiem", kurus realizēja Rihards Zēbergs - 82:78. Spēles noslēdzošajās sekundēs laukuma saimnieki noturēja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 83:78.

Pirmajā mačā "Ogre" uzvarēja savā laukumā ar 78:60, bet otrajā spēlē viesos bija pārāka ar 97:90.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvarēja savā laukumā - ogrēnieši ar 104:83, bet jūrmalnieki ar 90:84. Kopumā krietni labāk klājās "Ogrei", kas apvienotajā līgā ar 18 uzvarām 28 spēlēs finišēja ceturtajā vietā un iekļuva finālčetrnieka turnīrā, kur ar minimālu starpību zaudēja "Ventspils" un Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienībām. Tikmēr Jūrmalas basketbolisti ar 13 uzvarām finišēja devītajā vietā, pēdējā brīdī izkrītot no ceturtdaļfināla.

Trijās iepriekšējās sezonās savstarpējās 15 spēlēs 11 uzvaras guvuši Jūrmalas basketbolisti.

Jūrmalas komanda Latvijas čempionāta bronzas sērijā piedalīās trešo reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts "Jēkabpils" vienībai, bet pērn ar 3-0 tika pārspēta "Ogre", kam tā bija līdz šim vienīgā pieredze cīņā par medaļām.

Tagadējais "Ogres" stūrmanis Artūrs Visockis-Rubenis galvenā trenera statusā par Latvijas čempionāta bronzu cīnījās trešo reizi. 2012.gadā ar "Latvijas Universitāti" un pērn ar "Ogri" viņam neizdevās uzvarēt nevienā spēlē. Savukārt pretinieku galvenais treneris Mārtiņš Gulbis cīņā par bronzas medaļām kādu no komandām vadīja ceturto reizi. Ar "Barons kvartāls" komandu 2013.gadā tika ciests zaudējums, bet aizpērn gūta uzvara, tāpat kā pērn jau pie Jūrmalas vienības stūres.

LBL bronzas sērijās piedalījušās 15 komandas no desmit pilsētām. 11 vienībām izdevies izcīnīt bronzas medaļas, kas ceļojušas uz deviņām pilsētām.

Līdz trīs uzvarām bronzas sērijas spēlētas 20 reizes, no tām 14 gadījumos uzvarējušas komandas, kuras guvušas virsroku sērijas pirmajā mačā. Piecos gadījumos pirmās spēles zaudētājiem izdevies uzvarēt nākamajos trijos mačos, bet divreiz - 2013.gadā valmieriešiem un 2016.gadā ventspilniekiem - izdevās atspēlēties no 0-2.

Tikmēr finālsērija līdz četrām uzvarām sāksies svētdien, tajā spēkojoties pērnā gada finālistēm "Ventspils" un "VEF Rīga" vienībām.

"Ventspils" pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja jūrmalniekus, bet "VEF Rīga" ar tādu pašu rezultātu uzveica Ogres basketbolistus.

Kā divas labākās pašmāju vienības Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā "Ventspils" un "VEF Rīga" ieguva automātiskas ceļazīmes uz LBL pusfinālu.

Savukārt "Ogre" savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kamēr "Jūrmala"/"Betsafe" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Latvijas Universitāti".

"Ventspils", "VEF Rīga" un "Ogre" startēja apvienotā čempionāta finālčetrinieka sacensībās, tām ieņemot attiecīgi pirmo, otro un ceturto vietu. Tikmēr jūrmalnieki palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!