Foto: DELFI

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas turnīrā trešdien, 9. janvārī, notiks piecas spēles, bet dienas centrālajā duelī tiksies abu valstu "dūži" - "VEF Rīga" un "Kalev/Cramo".

"VEF Rīga" un "Kalev/Cramo" spēle Rīgā sāksies pulksten 19:30. Šī spēle video tiešraidē būs redzama portālā "Delfi.lv", kā arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

Trešdien lasītājiem piedāvāsim vēl divu spēļu video tiešraides, kas būs vērojamas tikai portālā "Delfi". Pulksten 19:00 "Betsafe/Jūrmala" mājās sāks dueli pret "Liepāju", bet 19:30 Ogres 1. vidusskolā tiksies BK "Ogre" un "Kalev/TLU".

Trešdien vēl divas spēles Igaunijā: "Paernu Sadam" – "Latvijas Universitāte" un "Valga/Valka" – "AVIS Utilitas Rapla".


Plkst.19:30 "VEF Rīga" (13-2) – "Kalev/Cramo" (13-1): Tiešraide - "Best4sport TV" un "Delfi.lv"

Trešā tikšanās šosezon, pagaidām rezultāts 2:0 "VEF Rīga" labā. 31. oktobrī VTB Vienotās līgas spēlē vefieši "Arēnā Rīga" uzvarēja Igaunijas čempionus ar 82:74, bet 22. novembrī OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas spēlē Tallinā rīdzinieki bija pārāki ar 91:82, sagādājot "Kalev/Cramo" vienībai līdz šim vienīgo zaudējumu turnīrā.

Šoreiz talliniešu uzvara atstums "VEF Rīga" komandu no līderu dueta, savukārt mājinieku panākums radīs papildu spriedzi līderu trijotnē.

"VEF Rīga" Veco gadu pabeidza ar neveiksmi Ventspilī (59:61), bet Jauno sāka ar uzvaru pār jūrmalniekiem (81:59), ko pa īstam nostiprināja pēdējā ceturtdaļā. Ierindā atgriezies Andrejs Gražulis, toties savainojumā iedzīvojies Klāvs Čavars, radot zināmu kadru deficītu "garajā galā". Ārējā līnija līdz šim darbojusies nestabili. Statistikā pamanāmākie bijuši Mareks Mejeris (12,4 punkti un 5,9 atlēkušās) un Stīvs Zeks (11,1 un 7,4 atlēkušās).

"Kalev/Cramo" ir līgas rezultatīvākā komanda, kurā toni izteikti nosaka viesstrādnieki. Viens no spilgtākajiem – Šavons Lūiss (vidēji spēlē 13 punkti) – diskvalifikācijas dēļ Rīgā nespēlēs, bet aizstājēji ir gana meistarīgi un pieredzējuši. Jo īpaši Arnets Multrijs (17,3+3,7 piespēles) un Ivans Almeida (12,8 un 5,2 atlēkušās).

Plkst.19:30 BK "Ogre" (10-4) – "Kalev/TLU" (9-6): Delfi.lv

Pirmajā mačā 20. oktobrī Tallinā mājinieki uzvarēja ar 83:81 – Ogres komandai tas bijis līdz šim vienīgais zaudējums pret komandu, kas neatrodas līderu trio.

"Ogrei" septiņu uzvaru sēriju pārtrauca zaudējums "VEF Rīga" (108:111 – otrajā pagarinājumā). Komandas līderu pozīcijās nostiprinājušies Kristaps Dārgais (14,2+7,9 atl.), Edgars Lasenbergs (13,7 un 4,9 piespēles) un Jānis Pozņaks (11,9). Kā ierasts, produktīvs ir Rinalds Sirsniņš (8,9 + 6,6 piespēles – labākais rezultāts līgā.

"Mazais Kalevs" decembrī spēlējis nestabili – 2-2, turklāt tikai galotnē izdevās izmukt no "Jēkabpils/SMSCredit.lv" tvēriena. Līderu lomā ārzemnieki – Tailoram Stafordam 16,2 un 4,2 piespēles, Damarkusam Herisonam 12,6. Vēl Karlam Johanam Lipam 11,2 punkti un 8,5 bumbas, bet veterānam Jannaram Taltsam 10,2 + 6,8 atlēkušās.

Plkst.19 "Betsafe/Jūrmala" (7-9) – BK "Liepāja" (4-10): Delfi.lv

Pirms sešām nedēļām jūrmalnieki izbraukumā Liepājā izglābās pēdējās minūtēs (87:81), un tā viņiem bijusi pagaidām pēdējā uzvara. No sekojošiem četriem zaudējumiem trīs piedzīvoti pret līderu trio komandām, bet ambiciozai komandai tas ir vājš mierinājums.

Viens no problēmu iemesliem – "īsais" sastāvs, jo savainojumu un citu iemeslu dēļ no ierindas izgājuši vairāki spēlētāji. Toties labi pierakstījies centrs Lauris Blaus (15+5,5 atlēkušās). Stabilākās vērtības ir Kristaps Mediss (11,9), Edgars Jeromanovs (11,3+4,1 piespēles), Endrū Šmits (10+7,2 atlēkušās).

Arī liepājniekiem līdz šim bijis īss rezervistu soliņš, toties līderu loku decembrī papildināja vēl divi ārzemnieki. Efekts nebija ilgi jāgaida – Veco gadu liepājnieki pabeidza ar uzvarām pār Tartu (89:78) un Valmieras komandām (93:87) pietuvojoties tabulas vidusdaļai. Izslēgšanas turnīra astoņnieks vairs nav aiz kalniem. Džastins Džonsons joprojām ir līgas rezultatīvākais spēlētājs (23,1), Tailors Besiks – produktīvs cīnītājs pie groziem (11,6 + 8,3 atlēkušās), labi pieteicies Toranss Rovs (3 spēlēs vidēji 23 punkti).

Plkst.19 Paernu Sadam" (7-9) – "Latvijas Universitāte" (4-9): Delfi.ee

Pirms trim mēnešiem Rīgā uzvarēja mājinieki (75:70).

"Latvijas Universitātei" pēc divām decembrī izcīnītajām uzvarām nākuši divi zaudējumi (nupat pret ventspilniekiem – 61:89). Linards Jaunzems (18,7+8,8 atlēkušās) bija viens no pretendentiem uz līgas Decembra spēlētāja balvu, Renārs Birkāns (13,4 + 5,2) ir viens no labākajiem rezultatīvo piespēļu izpildītājiem visā līgā.

Plkst.19 "Valga/Valka" (3-10) – "AVIS Utilitas Rapla" (5-9): Delfi.ee

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies nedēļas nogalē. Sestdien, 12 . janvārī, piedāvāsim trīs mačus: pulksten 17:00 "Valmiera glass/ViA" uzņems "Parnu Sadam" un "Ventspils" savās mājās tiksies ar "Valga-Valka/Maks&Moorits", bet pulksten 20:00 "Betsafe/Jūrmala" spēlēs pret "Ogri". Savukārt svētdien, 13. janvārī, piedāvāsim maču no Kurzemes - "Liepāja" uzņems Tallinas "Kalev/TLU".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!