Foto: DELFI
"OlyBet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas turnīrā trešdien, 16. janvārī, notiks trīs spēles, no kurām divas varēs vērot portālā "Delfi".

Pulksten 19:00 Igaunijas studentu pilsētā Tartu sāksies Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" spēle pret vietēju "Tartu Ulikool", bet stundu vēlāk "Jēkabpils/SMScredit.lv" mājās sāks cīņu pret pēdējo dienu apspriestāko komandu "Betsafe/Jūrmala". Spēle no Jēkabpils būs redzama portālā "Delfi", bet mačs no Tartu būs redzams ne tikai "Delfi.lv", bet arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

Vēl trešdien Igaunijas čempioni "Kalev/ Cramo" pulksten 19:00 savās mājās sāks cīņu pret "Valmiera glass/ViA".

"VEF Rīga" (14-2) – "Tartu Ulikool" (7-7)

Rīdzinieki Jauno gadu sākuši ar pārliecinošu uzvaru pār "Kalev/Cramo" un efektīvu panākumu VTB Vienotās līgas mačā ar Polijas vicečempioniem. Agresīva aizsardzība, daudzpusīgs uzbrukums ar efektīvām bumbas izspēlēm un daudzu spēlētāju iesaistīšanu – Latvijas vicečempioni demonstrē savu labāko basketbolu šosezon. Nākamā pārbaude – vai pietiks stabilitātes pret šķietami vājākiem sāncenšiem? Lielisku sportisko formu sasniedzis komandas kapteinis Mareks Mejeris (13+6,2 atlēkušās). Desmit basketbolistiem vidēji spēlē starp 6,7 un 10,7 punktiem.

Tartu komanda balansē uz izslēgšanas turnīra robežas. Komandas līderu lietuviešu duetam pievienojies tautietis – centra spēlētājs Tautvīds Šlezs, kurš mačā ar "TALTECH" (94:86) 32 minūtēs debitēja ar 14 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm. Arnam Veličkam 20,7 + 5,4 piespēles, Juliusam Kazakauskam 16,5 + 9,4 atlēkušās, Kregoram Hermetam 16,3+6,4 atlēkušās.

"Kalev/Cramo" (13-2) – "Valmiera Glass VIA" (5-11)

Pirmā apļa spēlē 10. novembrī valmierieši savā laukumā piekāpās tikai otrajā puslaikā (71:84).

Tallinas komanda pēc zaudējuma "VEF Rīga" atkāpusies uz trešo vietu tabulā, tomēr saglabā izredzes pat atgriezties līderpozīcijās. Lai tās piepildītos, līdz izšķirošajai cīņai ar BK "Ventspils" (23. martā) nedrīkst atļauties klupienus.

Valmierieši pēc septiņu zaudējumu sērijas izcīnījuši divas uzvaras (Jēkabpilī ar 71:49, savā laukumā pār "Parnu Sadam" 77:75) atjaunojot cerību pacīnīties par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā. Igaunijas čempioni gan būs ciets rieksts, taču studentiem tādās cīņās nav, ko zaudēt. Līdz šim Jānim Kaufmanim vidēji spēlē 19,9 punkti (5. vieta līgā), Edmundam Elksnim 13+4,4 piespēles.

"Jēkabpils/SMSCredit.lv" (0-15) – "Jūrmala/Betsafe" (9-9)

Otrā komandu tikšanās. Pirmajā mačā 21. novembrī Jūrmalā mājinieki uzvarēja ar 79:61.

Jēkabpilieši joprojām ir ceļā pēc pirmās uzvaras, kuru līdz šim izcīnīt traucēja pieredzes un arī veiksmes trūkums. Pēdējos mačos, šķiet, pietrūkusi ticība saviem spēkiem (pret "Valga/Valka Maks&Moorits" 61:79, pret BK "Valmiera Glass/ViA" 49:71). Laba precizitāte tālmetienos (35% – 5. vieta līgā), taču ar to nepietiek. Pirms spēles ar valmieriešiem komandai pievienojies amerikānis Lions Gilmors. Līdz šim rezultatīvākais bijis Verners Kohs (19,7 punkti – 5. vieta līgā). Stabila vērtība ir komandas kapteinis Jurijs Aleksejevs: 15,7 punkti un 10,4 atlēkušās bumbas (2. vieta līgā).

"Jūrmala/Betsafe" pēc četriem zaudējumiem pēdējās divās cīņās uzvarēja – 101:96 BK "Liepāja", 90:84 – BK "Ogre". Pēdējie panākumi izcīnīti astoņu spēlētāju spēkiem, no kuriem viens – Endrū Šmits – tikko atstājis komandu un devies uz Zviedriju. Līdz šim vērtīgākie: Lauris Blaus (14,7 punkti un 7,7 atlēkušās), Kristaps Mediss (11,6) un Edgars Jeromanovs (10,1).

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies sestdien, 19. janvārī, ar divām translācijām - "Ventspils" uzņems "Tal Tech", bet "Betsafe/Jūrmala" tiksies ar pierobežas komandu "Valga-Valka/Maks&Moorits". Pēc tam svētdien piedāvāsim vienu maču no Kurzemes - "Liepāja" uzņems "Tal Tech".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!