Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 5. aprīlī, Tallinā sākas "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pirmās sezonas "Final Four" jeb finālturnīrs. Turnīra pirmajā dienā divi pusfināli, bet sestdien, 6. aprīlī, spēle par trešo vietu un lielais fināls.

Piektdien pirmajā dienā notiks pusfināla spēles: plkst.17:30 BK "Ventspils" – BK "Ogre", plkst.20 "VEF Rīga" – "Kalev/Cramo". Sestdien plkst.17:30 spēle par 3. vietu, bet plkst.20 – lielais fināls. Visas spēles tiešraidē varēs redzēt portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

"OLYBET" BASKETBOLA LĪGAS "FINAL FOUR" BIĻETES IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT

Plkst.17:30 BK "Ventspils" (1.) – BK "Ogre" (4.)


Pamatturnīrā 94:92 un 99:79.

Ventspilnieki OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas turnīrā uzvarējuši 29 spēlēs pēc kārtas, pelnīti izcīnot 1. vietu pamatturnīrā un bez ļoti lielām problēmām ceturtdaļfinālā pieveicot "Parnu Sadam" (83:80 un 94:80).

Plusi: sabalansēts un sezonas garumā labi saspēlēts sastāvs, kas uzkrājis vērtīgu pieredzi Čempionu līgā. Meistarīgi līderi visās pozīcijās.

Mīnusi: savainojuma dēļ no ierindas izgājis saspēles vadītājs Arons Džonsons, kuram bijusi ļoti svarīga nozīme komandas spēlē. 1. vieta pamatturnīrā uzliek galveno favorītu slogu, kas īsajos Final 4 turnīru pusfinālos sagādājis problēmas daudzām komandām.

Galvenais treneris Roberts Štelmahers: "Neesam galvenie favorīti, Final 4 turnīrā piedalās četras labas komandas un katra var uzvarēt. "Ogre" meistarīgi darbojas ātrā spēlē un izdara daudz metienu. Spēlētāji var precīzi uzbrukt no distances un agresīvi cīnīties pie groziem. Neakcentējam uzmanību uz Džonsona trūkumu. Mums ir daudz labu spēlētāju, kuri var veidot komandas spēli un visi būs gatavi cīņai. Finālturnīrā citādi nevar būt."

BK "Ogre" veiksmīgi aizvadīja sezonas vidusdaļu, februārī piebremzēja, bet pamatturnīra izskaņā nosargāja 4. vietu pamatturnīrā un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā pārliecinoši pieveica tuvākos sekotājus "TALTECH" (81:87 un 85:59).

Plusi: gandrīz visā sezonas garumā efektīvs uzbrukums, kurā līderu lomu pārmaiņus var uzņemties vismaz 7 spēlētāji. Nav psiholoģiskā sloga – iekļūšana finālturnīrā ir lielākais panākums kluba vēsturē, reputācijas un iespēju ziņā trīs konkurentu komandas ir krietni augstākā plauktā.

Mīnusi: nav Final 4 turnīru pieredzes, var pietrūkt jaudas soda laukumā.

Galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: "Uz citu finālturnīra dalībnieku fona esam pastarīši, bet tādi, kas cīnīsies par katru bumbu un punktu. Cienām "Ventspili" un tās pieredzējušos spēlētājus, tomēr katrai komandai ir ne tikai stiprās, bet arī vājās vietas, kuras centīsimies izmantot. Iepriekšējās sezonās dažkārt tas jau izdevies un vienā spēlē viss ir iespējams. Neesam komanda, kas domā tikai par uzbrukumu. Visu sezonu esam centušies pilnveidot aizsardzību un ar katru spēli tā uzlabojusies. Visi gatavi cīnīties. Arī Kaspars Bērziņš, kurš gaida ārsta signālu, lai varētu doties laukumā."

Plkst.20 "VEF Rīga" (2.) – "Kalev/Cramo" (3.)


Pamatturnīrā 91:82 un 84:66.

"VEF Rīga" kopš gadu mijas OlyBet LAT-EST līgā uzvarējuši 16 spēlēs pēc kārtas un ceturtdaļfinālā divreiz sagrāva "AVIS Utilitas Rapla" (90:65 un 121:71).

Plusi: sezonas gaitā izveidojies sabalansēts komandas modelis ar līderiem visās pozīcijās. Četras uzvaras pār "Kalev/Cramo" (2 arī VTB Vienotajā līgā) liecina, ka atrasti efektīvi ieroči pret Igaunijas čempionvienības trumpjiem. Panākumu sērija Latvijas – Igaunijas līgā un piecas pēc kārtas izcīnītās uzvaras VTB Vienotajā līgā liecina, ka pavasari komanda sagaidījusi labā sportiskā formā.

Mīnusi: nestabils uzbrukums ar lielu tālmetienu īpatsvaru, zaudējumi pēdējās divās spēlēs VTB Vienotajā līgā liecina, ka snieguma kvalitātes līkne gājusi uz leju.

Galvenais treneris Jānis Gailītis: "Īsā finālturnīrā iepriekšējos spēļu pieredzei nav nozīmes – cīņa sākas no jauna. Sezona tuvojas finišam, visi spēlētāji zina, kas jādara un ļoti svarīga būs mentalitāte – noskaņojums, komandas saliedētība."

"Kalev/Cramo" OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā pamatturnīra pēdējā mačā zaudēja "Ventspilij", bet ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica "Tartu Ulikool" (84:59 un 96:59).

Plusi: izcīnītas svarīgas uzvaras VTB Vienotajā līgā, vidēji mačā gūstot ap 100 punktu – komanda sasniegusi labu sportisko formu. Četri zaudējumi "VEF Rīga" komandai vairojuši motivāciju. Visā sezonas garumā komanda pierādījusi, ka izšķirošajās spēlēs rāda labāko sniegumu.

Mīnusi: nestabila aizsardzības kvalitāte, sezonas gaitā mainījies sastāvs – ne visas lomas sadalītas neatgriezeniski; potenciālie līderi mēdz "vilkt deķi" katrs uz savu pusi.

Galvenais treneris Donalds Kairis: "Svarīgākajās spēlēs izšķiroša nozīme ir aizsardzībai un cīņai par atlēkušajām bumbām. Iepriekšējās spēlēs ar "VEF Rīga" šajos basketbola elementos mums bija problēmas un tas izpaudās rezultātos. Ceru, ka būsim izdarījuši pareizus secinājumus. Nešaubos, ka viss finālturnīrs būs ļoti interesants, jo katra komanda grib ierakstīt savu vārdu vēsturē, uzvarot pirmajā Latvijas – Igaunijas līgas čempionātā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!