"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas vienība "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) uz diviem gadiem vienojusies par līgumsaistībām ar komandas centra pozīcijas spēlētāju Klāvu Dubultu, vēsta kluba mājaslapa.

Dubultam, kā vairākiem Valmieras vienības spēlētājiem, aizvadītā sezona bija pirmā Latvijas spēcīgākajā līgā. Savā debijas sezonā labāko komandu konkurencē 2,04 metrus garais basketbolists vidēji mačā Latvijas-Igaunijas līgā izcēlās ar 7,9 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām nospēlētās 18,1 minūtē.

Iepriekšējās trīs sezonas saldenieks pārsvarā pavadīja Latvijas basketbola 2. divīzijā (LBL2) Valmieras komandas sastāvā.

"Mums, kā organizācijai, ir ļoti liels prieks parakstīt ar Klāvu Dubultu viņa pirmo profesionālo līgumu, jo viņš izaudzis mūsu augstskolas basketbola sistēmā. Pirms četriem gadiem Klāvs pārcēlās no Saldus un uzsāka studijas Vidzemes Augstskolā, papildinot mūsu komandu. Šajā laikā ar nesavtīgu darbu viņš no LBL 3. divīzijas spējis izkarot sev vietu Latvijas basketbola augstākajā līmenī. Novērtējam viņa ieguldīto laiku un darbu organizācijā, tādēļ priecājamies noslēgt līgumu uz turpmākajiem diviem gadiem," noslēgto līgumu komentēja komandas ģenerālmenedžeris Kristaps Pļaviņš.

Nākamā sezona Valmieras komandas sastāvā Dubultam būs jau kopumā piektā. Basketbolists Vidzemes pilsētā pavadīto gadu laikā izcīnījis 2. divīzijas sudraba medaļas, kā arī bijis LBL2 komandas kapteinis.

“Esmu priecīgs un lepns palikt Valmierā, jo šeit es esmu attīstījies gan kā sportists, gan arī kā personība. Laba apkārtējā vide, augstskola un komanda, kas sniedz iespēju progresēt. Prieks, ka apkārtējie cilvēki novērtē manu darbu, radot man šo iespēju palikt komandā. Darīšu visu, lai dotu neatņemamu pienesumu komandai," izteicās Dubults.

Pati "Valmiera Glass" vienība pirmajā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonā 15 komandu konkurencē ieņēma 12. vietu, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēļu turnīrā, zaudējot visās trijās spēlēs, atzina basketbola kluba "Ogres" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!