Foto: DELFI.ee
Lai gan Somijas Basketbola asociācija izteikusi pozitīvas atsauksmes par sestdien notikušo apvienoto Zvaigžņu spēli ar “Olybet” Latvijas-Igaunijas līgu, pagaidām tā nesaskata vajadzību veidot kopēju čempionātu.

Jau vēstīts, ka sestdien Tartu norisinājās "Olybet" Latvijas-Igaunijas līgas un Somijas “Korisliiga” Zvaigžņu spēlē, kurā ar rezultātu 111:105 pārāka bija mājinieku komanda.

Līdzīga spēle Igaunijā tika aizvadīta jau pirms gada, kad tobrīd vēl atsevišķi esošās Latvijas un Igaunijas basketbola līgas organizēja abu turnīru kopīgu Zvaigžņu spēli. Spēles nosacītais rezultāts bija līgu apvienošana pirms 2018./19. gada sezonas.

“Šobrīd šādu domu nav. Nekad nesaki nekad, bet no mūsu puses neredzu iemeslus, lai līgas apvienotu,” pēc aizvadītas Zvaigžņu spēles portālam “Delfi” atklāja Somijas Basketbola asociācijas basketbola operāciju prezidents Toms Vesterholms.

“Mūsu “Korisliiga” šobrīd ir 11 komandas. Nedomāju, ka kāda no šīm komandām tuvākajā nākotnē pametīs turnīru. Šobrīd klubi ir apmierināti ar esošo situāciju. Protams, ka vienmēr būs dažādas vēlmes veikt kādas izmaiņas, bet diskusijas par šādu projektu mums nav bijušas. Citādi gan būtu, ja kādas komandas atteiktos no dalības līgā,” skaidroja Vesterholms.

Vienisprātis bija Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš, kurš atzina, ka arī no Latvijas puses šobrīd interese par šādu līgu apvienošanu nav. Latvijas Basketbola savienības (LBS) prioritāte ir nostiprināt esošo līgu un turpināt darbu pie tās attīstības, klāstīja Bērziņš.

Vesterholms izrādīja prieku par noorganizēto pasākumu, bet atzina, ka par iespējamām nākotnes Zvaigžņu spēlēm ar “Olybet” apvienotās līgas vadību vēl nav runājis. Taujāts par vēlmi nākamreiz uzņemt šādu spēli Somijā, funkcionārs atbildēja, ka tas vēl nav apspriests, bet no Somijas puses ir vēlme drīz uzsākt pārrunas.

“Somijā jau kādu laiku bijušas runas par to, kāpēc mums nav Zvaigžņu spēles. Mums tāda nav notikusi šķiet gandrīz 20 gadus. Igaunijas puse mūs uzrunāja un tas mums radīja lielu ieinteresētību. Somijā pirms spēles bija ažiotāža. Visi bija sajūsmā un ar nepacietību gaidīja, kā tas izskatīsies realitātē. Šķiet, ka spēlētāji šo dienu izbaudīja. Šis bija lielisks pasākums,” situāciju raksturoja Vesterholms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!