Foto: F64
Latvijas basketbolists Viktors Iļjins pievienojies "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komandai "Ogre", ziņo vienība.

Basketbolists komandai pievienojies uz īres tiesībām. Sezonu viņš iesāka Spānijas trešās līgas komandā Salamankas "Tormes", ar kuru gan viņa ceļi šķīrās.

Pašlaik 27 gadus vecais Iļjins pagājušajā vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību Fuenlavradas "Montakit", tomēr līguma nosacījumi paredzēja, ka pirmajā sezonā viņš tiek izīrēts kādai citai komandai. Šādā veidā viņš nonāca "Tormes" klubā, kur vidēji mačā izcēlās ar 6,8 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām.

Šī Latvijas basketbolistam bija pirmā sezona ārzemēs, turklāt spāņu mediji ziņo, ka viņam bijušas problēmas ar iejušanos jaunajā vidē.

"Man ir liels prieks pievienoties "Ogres" klubam, kas ir ļoti profesionāls visās izpausmēs un šajā sezonā tas ir ar visaugstākajām ambīcijām. Tas bija ļoti svarīgs arguments, atgriežoties Latvijā. Paldies Fuenlavrada kluba vadībai, kas piekrita šim īres variantam, jo, ņemot vērā manu limitēto lomu "Tormes" klubā, ar saviem pārstāvjiem izskatījām citas iespējas arī Spānijas otrajā līgā, taču īstajā brīdī saņēmām "Ogres" piedāvājumu, no kura bija grūti atteikties. Ceru, ka gan klubam, gan man personīgi izdosies sasniegt izvirzītos mērķus," Ogres vienība citē Iļjina Teikto.

"Viktors mums ir ļoti labi zināms spēlētājs. Pēdējo gadus laikā pret viņu esam daudz spēlējuši un zinām viņa labākās īpašības. Pēc Kaspara Bērziņa traumas, mūsu sastāvā noteikti bija nepieciešams pastiprinājums centra pozīcijā. Balstoties uz "Ogres" konceptu, pirmkārt, skatījāmies pašmāju basketbolistu virzienā. Viktora kandidatūra atbilda mūsu vēlmēm un ceram uz viņa ātru iejušanos komandā," pauž ogrēniešu galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Iepriekšējo sezonu centra spēlētājs pavadīja Latvijas čempionāta pastarītē "Valmiera"/ORDO, bet viņš ar vidēji mačā iemestiem 18,0 punktiem un izcīnītām 10,8 atlēkušajām bumbām kļuva par turnīra rezultatīvāko basketbolistu. Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) spēlētājs caurmērā katrā no mačiem atzīmējās ar 14,0 punktiem un 11,0 atlēkušajām bumbām.

Savas karjeras laikā Iļjins spēlējis arī "VEF Rīga" un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandās.

"Ogre" ar deviņām uzvarām 12 mačos apvienotā čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem ceturto vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!