Foto: Publicitātes foto

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas liktenis izšķirsies spēlētāju psiholoģijā, veiksmē, reakcijā un spēles situācijās, uzskata "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Ventspils" trešdien LBL finālsērijas otrajā spēlē izbraukumā ar 80:71 (, 20:17, 21:14, 23:22) uzvarēja vicečempioni "VEF Rīga", tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 1-1.

"Prieks par uzvaru, būs atkal mājas priekšrocības. Bija patīkami sērijas pirmajā mačā savā laukumā spēlēt pilnu tribīņu priekšā, tikai žēl, ka neuzvarējām. Savukārt šodien prieks par uzvaru. Bija problēmas, bet "VEF Rīga" tomēr ir ļoti spēcīgs pretinieks. Viss izšķirsies spēlētāju psiholoģijā, veiksmē, reakcijā un spēles situācijās. Kaut ko jaunu nevienam vairs nevar iemācīt. Izslēgšanas turnīrs ir tad, kad spēlētāji parāda visu, kas sakrājies sezonas laikā, jo fināls un spriedze uzliek lielu atbildību. Katram spēlētājām ir savi plusi un mīnusi. Abas komandas zina viena otras stiprās puses," pēc mača teica Štelmahers.

"Domāju, spēlējām labi pirmās trīs ceturtdaļas, vienīgi ceturtajā "VEF Rīga" guva pārliecību, labi iemeta no tālienes un dabūja vēl papildu iespējas ar atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Nevaram ļaut pretiniekam tik daudz gūt uzbrukuma bumbas. Nebija tā, ka pauzes laikā varējām aktīvi trenēties - tas ir jādara sezonas laikā. Finālā vairs nevar iedzīt fizisko, jāspēlē ar galvu," pauda Štelmahers.


Savukārt "Ventspils" komandas kapteinis Māris Gulbis sacīja, ka ventspilnieki maču sākuši katastrofāli.

"Sākām katastrofāli, bet ar trim ceturtdaļām pietika uzvarai. Nākamajā spēlē mēģināsim nospēlēt labi visas četras, lai uzvara būtu stabilāka," kodolīgs bija Gulbis.

Finālsērijas pirmajā mačā svētdien Ventspilī uzvaru ar 81:75 svinēja "VEF Rīga".

"Kopumā visai viduvējs sniegums, arī pirmā spēle nebija nekāda izcilā. Izpildījumā neredzu nekādu atšķirību. Spēlētājiem ir vēlme uzvarēt un cīņasspars, bet kvalitāte un metienu procents ir zems, lai par uzvaru varētu pacīnīties katrā spēlē. Ne īpaši laba spēle ne treneriem, ne spēlētājiem. Pirmajā puslaikā daudz strādājām un spēlējām enerģiskāk, bet nebija pareiza metienu izvēle un uzbrukuma veidošana. Statiski uzbrukumi nav tas pats labākais veids, kā spēlēt basketbolu," tikmēr pauda "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Uz finālsēriju "VEF Rīga" sastāvā atgriezies Mareks Mejeris, kuram iepriekš bija lauzts deguns.

"Ja Mareks rādītu 100% no sava snieguma, viņš gūtu 20 punktus spēlē. Būtu pavisam cits spēlētājs. Protams, viņš šobrīd nav tik tuvu tam, kāds viņš varētu būt," atzina Gailītis.

Savukārt "VEF Rīga" basketbolists Artis Ate izteicās, ka komanda maču sākusi agresīvi.

"Salīdzinot ar pirmo spēli, sākums bija daudz labāks. Pirmā ceturtdaļa noteikti bija labāka, jo sākām agresīvi. Mačs ritēja tā, kā mēs gribējām, bet lielākā problēma bija pārāk statiskā spēle uzbrukumā. Bumba nekustējās tik, cik gribētos. Sanāca diezgan daudz samocīti uzbrukumi, kur bija jāmet pāri rokām. Tie ir zemu procentu metieni," norādīja Ate.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām mači pamīšus norisināsies Ventspils Olimpiskajā centrā un "Arēnā Rīga", nākamajām spēlēm notiekot 11. un 14.maijā. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 17., 19. un 21.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!