Latvijas Basketbola savienības Tiesnešu komisija uzskata, ka 2018. gada nogalē "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas duelī starp "Ventspili" un "VEF Rīga" mača izskaņā pieņemtais lēmums par nesportiskās piezīmes piešķiršanu bijis pamatots.

29. decembrī notikušajā spēlē pēdējās sekundēs "vefiņa" basketbolists Endrū Endrūss apturēja ventspilnieku Āronu Džonsonu, par to saņemot nesportisko piezīmi. Tobrīd spēles rezultāts bija , "VEF Rīga" nebija sasniegusi piezīmju normu, bet Džonsona realizētie soda metieni par nesportisko piezīmi ļāva kurzemniekiem svinēt uzvaru ar 61:59.

""Ventspils" spēlētājs ir ticis garām "VEF Rīga" spēlētājam, kurš pēc tam ar labo roku, apķerot uzbrucēju no aizmugures, cenšas apstādināt uzbrucēju gājienā uz grozu. Atbilstoši basketbola noteikumiem un jaunajām interpretācijām (noteikuma punkts 37.1), tā ir nesportiskā piezīme, jo aizsargs nemēģināja spēlēt tieši uz bumbu," skaidro LBS TK.

Lai palīdzētu labāk izprast tiesnešu lēmumus un uzlabotu informācijas apriti starp visiem basketbola procesa dalībniekiem, LBS TK turpmāk reizi mēnesī plāno publiskot LBS Tiesnešu komisijas oficiālu skaidrojumu par interesantām situācijām pašmāju basketbola līgu spēlēs. TK plāno rīkoties sistemātiski – izskaidrojot noteikumu būtību un parādot praktiskus piemērus no izvēlētām spēlēm ar nosaukumu "Grūtie lēmumi".

Portāls "Delfi" trešdien publicēs izvērstāku materiālu par Latvijas tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem strīdīgās epizodēs un to skaidrojumu.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 5 . janvārī, kad piedāvāsim divus Latvijas klubu dueļus - LU uzņems Latvijas čempionus "Ventspili", bet pastarīte "Jēkabpils/SMScredit.lv" savās mājās tiksies ar "Valmiera glass/ViA". Spēle Rīgā sāksies pulksten un to tiešraidē varēs vērot tikai portālā "Delfi.lv". Savukārt cīņa Jēkabpilī sāksies pulksten 18:00 un tā tiešraidē tiešraidē būs redzama portālā "Delfi.lv", kā arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!