"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē trešdien, 7. novembrī, uzvaru dramatiskā cīņā guva "Valmiera glass/ViA", kas ar 84:82 pieveica pastarīti "Jēkabpils/SMScredit.lv" komandu.

Valmieriešiem tas bija trešais panākums septiņās spēlēs, bet Jēkabpils vienība ar astoņiem zaudējumiem joprojām ir vienīgā visā līgā bez uzvarām.

"Jēkabpils/SMScredit.lv" pēc Vernera Koha precīzā trijnieka trešās ceturtdaļas beigās panāca 61:55, bet valmierieši pirms pēdējās ceturtdaļas paspēja atbildēt ar Ervīna Ivanova precīzu tālmetienu. Pēdējā ceturtdaļā ritēja sīva cīņa punkts punktā, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām mājinieki bija vadībā ar 82:77. Jurija Aleksejeva divi punkti un soda metiens deva cerību jēkabpiliešiem, bet sešas sekundes pirms pamatlaika beigām Kohs ar diviem soda metieniem izlīdzināja rezultātu 82:82.

Trīs sekundes pirms mača beigām Valmieras komandai uzvaru ar sarežģītu metienu caurgājienā atnesa Edmunds Elksnis, savukārt jēkabpiliešu pēdējā uzbrukumā Mika Sokolova tālmetienu pie laukuma centra bloķēja Jānis Kaufmanis.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kaufmanis, bet Elksnis guva 18 punktus. "Jēkabpils/SMScredit.lv" rindās atkal rezultatīvākie bija Kohs (26 punkti un deviņas atlēkušās bumbas) un Aleksejevs (20 punkti, 14 atlēkušās bumbas).

Vēl trešdien Latvijas vicečempione "VEF Rīga" viesos ar rezultātu 95:72 (26:27, 20:14, 19:20, 30:11) pārspēja "TalTech" vienību.

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Andrejs Gražulis, 14 punktus guva Džebrils Durems, 12 punkti bija Robertam Stumbrim, bet 11 - Artūram Ausējam. Tikmēr mājiniekiem ar 21 punktu izcēlās Greogrs Arbets.

Citā mačā trešdien iepriekšējās sezonas Igaunijas čempionāta finālistu duelī zelta medaļas laureāte Tallinas "Kalev"/"Cramo" viesos ar rezultātu 77:58 (26:15, 17:20, 22:8, 12:15) pārspēja vicečempioni "Tartu Universitāti".

Uzvarētājiem 25 punktus guva Šavons Lūiss, bet 22 punkti bija Redžijam Linčam. Tartu komandā 13 punktus guva Arns Velička, bet 12 punktus - Julius Kazakausks.

Turnīra kopvērtējuma ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās seko "Ventspils". Trešā ar piecām uzvarām sešos mačos ir "VEF Rīga", tālāk ar pieciem panākumiem astoņās cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU un "Ogre", bet četrus panākumus septiņos dueļos guvusi "Tartu Universitāte".

Tālāk ar četrām uzvarām astoņās spēlēs seko Tallinas "TalTech" un Pērnavas "Sadam". Divi panākumi četrās cīņās ir "Latvijas Universitāte" vienībai, trīs uzvaras septiņos mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet trīs panākumus astoņās cīņās guvušas "Betsafe"/"Jūrmala" un Raplas "Avis Utilitas" vienības. Tālāk ar divām uzvarām astoņos dueļos ir "Liepāja", viens panākums septiņos mačos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem, kamēr tabulu ar zaudējumiem visās astoņās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies sestdien, 10. novembrī, kad lasītājiem piedāvāsim divas spēles: "Betsafe/Jūrmala" pulksten 18:00 uzņems Raplas "Avis Utilitas", bet stundu vēlāk Vidzemes Olimpiskajā centrā "Valmiera glass/ViA" tiksies ar Igaunijas čempioniem "Kalev/Cramo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!