Graujošu uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta ietvaros ceturtdien guva valsts vicečempione "VEF Rīga".

"VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 122:68 (, 29:18, 39:16, 25:9) sagrāva turnīra vājāko komandu "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Rīdzinieku sastāvā uzvaru ar 29 punktiem kaldināja Artūrs Ausējs, kamēr 22 punktus pievienoja Mareks Mejeris. Savukārt Jēkabpils vienībā ar 17 punktiem izcēlās Leons Gilmors, bet pa 13 punktiem guva Edgars Štelmahers un Rodrigo Būmeisters.

Rīdzinieki apvienotajā čempionātā izcīnījuši 11 uzvaras pēc kārtas, bet "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" pēc 21 zaudējuma pirms šīs cīņas bija izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas - 7 pār "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu un 71:63 pār "Liepāju".

Tiesa, Jēkabpils komanda zaudējusi vienu no saviem līderiem, pieredzējušo centra spēlētāju Juriju Aleksejevu, kurš pievienojies "Jūrmala"/"Betsafe" komandai. Mēneša sākumā no Sēlijas vienības aizgāja arī tās rezultatīvākais spēlētājs, spēka uzbrucējs Verners Kohs, kurš papildinājis tieši "VEF Rīga" rindas.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē rīdzinieku guva graujošu uzvaru ar rezultātu 102:63.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 22 uzvarām 23 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 23 uzvarām 25 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 20 uzvarām 22 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 15 panākumiem 24 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar 13 panākumiem 22 mačos ir Tallinas "TalTech", sestajā pozīcijā ar 11 uzvarām 22 cīņās ir "Tartu Universitāte", bet tālāk 11 uzvarām 23 spēlēs ir Raplas "Avis Utilitas" komanda.

Pirmo astoņnieku ar 11 uzvarām 24 mačos noslēdz "Jūrmala"/"Betsafe", bet tālāk ar desmit uzvarām 23 un 24 mačos seko Pērnavas "Sadam" un Tallinas "Kalev"/TLU. Septiņas uzvaras 22 mačos guvusi "Latvijas Universitāte", bet septiņi panākumi 23 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībai. Seši panākumi 23 dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandai, piecas uzvaras 22 mačos guvusi "Liepāja", bet tabulu ar divām uzvarām 24 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!